tirsdag 20. oktober 2009

Slamkryper

6 kommentarer:

Dagrun sa...

Skarpe øyne og det er jo det viktige, flott og enkel komposisjon med rene farger. Liker at bunnen stiger litt opp mot høyre. Og liker at du med bunn og vann over fisken skaper en mørk ramme rundt den.

Jeg ser at selve fisken ikke er helt skarp, men jeg går ut fra at det veldig vanskelig å få til gjennom et akvarieglass...:)

Marianne sa...

Fint bilde av en heller..øhh stygg fisk! Er det "hoggtenner" jeg skimter der fremme ved munnen?
Kunne med fordel kjørt opp blenderen litt her men vet ikke hvor "stille" den fisken ligger..
Forgrunnen mot høyre synes jeg ble for mørk, og det at man ser at det er knipset i akvarium,,er litt dumt..Ellers flott bilde, har prøvd meg på akvarium jeg og, og det er ikke så enkelt..

Lene sa...

Hehe - enig med Marianne - du kunne godt ha kravlet oppi akvariet isteden ;) Det første jeg tenker er at hovedfokuset - fiskens øye, kommer litt for langt til høyre i bildet. En cm mer mot midten, eller noe - så hadde det blitt mye bedre (er det det gutta kaller det gyldne snitt?). Mitt øye "stopper" like etter ryggfinnen - men der er det ingenting, så da må jeg jo dra blikket litt lengre - og nesten helt ut av bildet. Om du skjønner tanken..

RuneE sa...

Godt gjort gjennom et vindu!

obskur sa...

Dagrun: Dersom glasset er helt rent, er det vanligvis ikke noe problem å få skarpe bilder, men det skal jeg ikke skryte på meg at det var denne gangen :P Hele fisken er ikke skarp pga. at jeg hadde ganske stor blender, men ettersom bildet måtte tas ganske fort, rakk jeg ikke å fikle noe særlig med kameraet før øyeblikket var over. Det er en amfibisk fisk som helst holder seg på land og der dugger det alltid på ruten, som gjør det umulig å ta bilder, men her tok han seg altså en rask dukkert ;)


Marianne: Jeg tror det er en slags nese? Munnen er iallefall det hvite greiene rett under :P
Grunnen til at det er mørke områder, er at 'paludariet' er bygget opp i flere etasjer og litt forskjellige greier i "2. etasje" lager skygger. Forsøkte å lysne det litt, men det ble etterhvert så mye støy at jeg lot det være. Jeg er enig at det helst burde sett mer naturlig ut, men, som du kanskje ser, ligger han helt inntil glasset, så det blir litt vanskelig å croppe det på en fornuftig måte.


Lene: Joda, jeg er helt enig - hele fisken burde vært i fokus, men ettersom det tilhører sjeldenhetene at denne fisken lar seg fotografere, rakk jeg rett og slett ikke å få stilt inn kameraet ordentlig før den stakk av igjen ;)

RuneE: Takk-takk :)

Lene sa...

Jeg synes ikke nødvendigvis hele fisken trenger å være i fokus. Øyet er faktisk et knallstilig blikkfang, så resten av fisken må gjerne eventuelt være diffus. Jeg bare syntes blikkfanget (i dette tilfellet øyet) var litt for langt på vei ut av bildet.

Og så er jeg enig med Rune - godt gjort gjennom ett vindu. Ruta ser forøvrig helt nypussa ut ;) Men også godt gjort i forhold til at motivet er en uregjerelig gullfisk. Sikkert morsomt å jakte på med kameraet :)