tirsdag 20. oktober 2009

Dagens bilde fra Marianne!

Ikke sjelden jeg får høre at min "fotosmak" til tider kan være litt....rar!...men jeg digger sånne bilder! IMG_0897 copy

Ny versjon, der jeg har mørknet det lyse i venstre hjørne, samt fjernet litt rot!

IMG_0897 copy copy

IMG_0897 copy copy copy

16 kommentarer:

Dagrun sa...

I all verden, hva er det her da?

Jeg liker også sånne bilder. Kjempepluss for solen som treffer motivet og lyser det opp.


Nå er det sånn her at vi tenker at vi har lyst til å gi konstruktive tilbakemeldinger, så godt vi er i stand til, til hverandre. Så derfor tar jeg også det jeg personlig (og ingen trenger være enig) ville forandret på: Skulle jeg pirke på noe, ville jeg revet ned noen av stråene i forgrunnen som er diffuse men likevel stenger litt..., også er det feltet oppe til venstre som er litt forstyrrende (selv om ute av fokus og ikke SÅ lyst...) + hva det nå er som er oransje som stikker ut nede til høyre. Noen forstyrrende smådetaljer kanskje rett og slett, litt strengere komposisjon.

Marianne sa...

Ser de stråene som stenger i forgrunnen ja....De oransje greiene, er barnåler..Syntes de ga litt liv i bilde..(noe med det derre "naturens rot"), men ser poenget ditt.. De lyse feltet til venstre synes jo jeg er så fint!..Ble så spess farge der...
Men tusen takk for konastruktiv kritikk...kanskje jeg må begynne å "rydde" litt før jeg knipser neste gang..

Dagrun sa...

Rydding må til, det gjør jeg ofte.:)

Når det gjelder det lilla feltet er jeg enig i at det ble en vakker farge, den var bare litt lys.. og lyse felter i et bilde tiltrekker oppmerksomhet. Jeg har lært at en skal tilstrebe ett hovedfokusfelt som er lysest og er klart i fokus, og forstyrrende elementer bør dempes. Nå ER jo helt klart det lilla feltet dempet altså, så jeg skal ikke pirke mer på det. Og som sagt, ta til deg det du vil, dette blir jo bare min mening også da... og bildet er vakkert. Det er vel hovedpoenget mitt. Det drukner litt i forsøk på velmenende pirk, hehe.

Marianne sa...

Skal prøve å redigere litt, å legge ut en forbedret versjon...Jeg liker kritikk jeg, så bare å kjøre på..men er jeg ikke enig så sier jeg i fra..hehe!...Detta er bare såå moro!

Marianne sa...

Stråene i forgrunnen kunne jeg jo ikkem fjerne, selv om jeg ser at det er de som ødelgger mest!

Lene sa...

Enig, Marianne. Konstruktiv kritikk er hva man lærer av. Mange ganger er man helt uenig med den som kommenterer, men det er heller ikke meningen. Jeg vet jeg tenker over alt som blir sagt, og tar en eller annen lærdom av det uansett om jeg er enig eller ikke. Man blir mere bevisst på hva man gjør, når man også hører andres oppfatninger av resultatene.

Denne miniatyrskogen din er bare vakker, vakker - dere er flere som inspirerer meg til å bli flinkere å bruke macroen. Jeg tror at etter å ha lest Dagruns tanker, vil du kanskje neste gang fysisk fjerne stråene som skaper uro i forkant. Jeg står ofte å tråkker på en grein, eller jeg river vekk litt gress, etc (selv om jeg stadig i etterkant ser ett eller annet som likevel har sneket seg med)... Var derfor jeg tøyset om å ha med rive på bildet mitt nedenunder, hehe.

Tanken med bildene vi legger ut her, er ikke nødvendigvis å få DEM perfekte, men å lære mer for fremtidig komposisjon av de bildene man allerede har tatt. Smart :)

Marianne sa...

Så enig så enig...Man lærer å tenke litt lengre neste gang!

RuneE sa...

Det var en artig sak dette, med fin belysning som ga god kontrast i "skogen".

Jeg er imidlertid enig med dem som synes at det lilla området blir distraherende. Jeg kunne tenke meg å beskjære til 1:1 (konsentrere meg om "skogen") og så dempe "restlillaen".

Marianne sa...

Ser jeg kunne kuttet mer i bunnen også nå...

Marianne sa...

Disse små sakene er forrsten ca 5-6 millimeter høye!

Dagrun sa...

Strålende! På bilde nummer tre kommer de virkelig frem!

RuneE sa...

Det må jeg si at jeg likte bedre :-)

Marianne sa...

Takk takk!

Lene sa...

Så tøfft, motivet kom mye bedre frem! Jeg er imponert om miniatyrskogen virkelig bare er noen millimeter høy :) Bruker du stativ? Nei, må visst bare lete frem litt tålmodighet og knipse macro. Blir jo så flotte og spennende resultater.

Marianne sa...

Ja jeg bruker alltid stativ til macrobilder..Har en "gorrillapod", som jeg bare elsker!.Virkelig å anbefale!

Jønne-bønne sa...

Disse små sandagtige "piber", der stritter op fra græsset er jo et billede lige efter mit hjerte