tirsdag 13. oktober 2009

Fluesopp

Mitt første bidrag. Jeg hadde problemer med å finne det jeg skulle korrigere i html-redigeringa, så jeg tar en sjanse og legger ut likevel. Har det noe med de nye innstilingene til blogger kanskje? Uansett: bildet er tatt en dag jeg var på jakt etter sopp jeg kunne fotografere og leke litt med blenderåpning og lukkertid. Jeg har beskjært bildet og så vidt økt kontrasten i fotoredigering, men ellers ikke gjort noe med det.Ny versjon ved RuneE

Jeg har ikke forandret bildet ditt som sådan, men jeg syntes at du fortjente at det kom skikkelig frem :-)

Jeg har gjort følgende: Jeg lastet med hovedbildet som kommer frem når man klikker på ditt, tok det inn i Photoshop og reduserte størrelsen til en høyde på 650px (som er vår "høydebegrensning") og lastet det opp til den eksterne serveren jeg bruker. Da fikk jeg en nettadresse som jeg kunne gi blogger (jeg har admin rettigheter). Da får man bildet i den størrelsen man har laget.

Kanskje vi skal be folk om ikke å legge ut større bilder enn de har tenkt å bruke? Er det noen som vet mer om endrede Blogger forhold så bare gi oss et ord!

Versjon 3 (RuneE)Nå har jeg lagt inn etter "gamlemåten", dvs direkte fra min disk og ikke nytt system a la siste Blogger-oppdatering (se diskusjon under min post over samt tidligere kommentarer). Alt er gjort slik som beskrevet i bruksanvisningen til høyre og synes å fungere bra.

10 kommentarer:

RuneE sa...

Velkommen ombord! Dette var jo rene førjulsstemningen - jeg har aldri sett andre fluesopper enn dem som selges i butikken.

PS Jeg prøvde å legge ut en større utgave, men koden er HRML-koden er anderledes enn vanlig. Justerte s400 til s800, men det gav et meget stort bilde. s600 gav ikke noe bilde. Dimensjonene står ikke i koden.

La du ut bildet på vanlig Blogger-måte, dvs med største utgave og opplastet fra din disk direkte?

RuneE sa...

Ny størrelse med kommentarer lagt ut.

Dagrun sa...

Lurer på om det er når en velger å ikke laste opp fil som "stor" at det blir annet format?

Veldig fine farger i dette bildet, Inga. Vi er ikke anti-redigering altså, i alle fall ikke jeg;) Synes det ble veldig fint med tettere beskjæring slik som RuneE viser her.:)

Velkommen som medlem!

RuneE sa...

Nå har ikke jeg beskåret bildet - bare justert størrelsen :-)

Jeg ser at Blogger har endret opplastingspolitikken - igjen. På Bloggers egne fora er der en del rop om hjelp. Jeg finner ingenting konkret om størrelsen, men det synes som om de valgene vi hadde er borte. Inntil vi får diskutert dette videre vil jeg slutte meg til Dagrun å si at man setter størrelsen til det man har tenkt å vise og laster opp som STOR.

PS Jeg bruker "gammel" template med "gammelr" opplastingsskjema. Andres erfaringer vil være hjertelig velkomne.

Inga sa...

Jeg lastet opp direkte fra pc'n og valgte stor ja. Skal se på hvordan du endret det, Rune, til neste gang. Jeg er heller ikke anti-redigering, men syns det er gøy hvis jeg føler at jeg slipper å gjøre mye med bildet. :)

Jønne-bønne sa...

Hvis jeg var en flue ville jeg ikke være i tvivl om, hvor jeg skulle flyve hen!!
Lidt mindre kraftigt blitzlys tror jeg ville pynte, og det kan man jo prøve i noget billedbehandling.

RuneE sa...

Enda en versjon - se kommentaren.

John sa...

Hei og velkommen i gjengen.
Dette var en fin start. :)

Ser at blogger holder på igjen :)
Jeg endret nå det første bilde slik at det ble stort. Det jeg gjorde var å endre s400 til s720. Har testet dette før og visste at s720 funket. s1024 skal også virke for de som vil ha enda større bilder på bloggen sin.

Når jeg la ut et bilde på min egen blogg sent i går kveld så virket alt som normalt. Enn så lenge så ser alt normalt ut hos meg også. Kan dette ha sammenheng med at noen bruker et nyere oppsett på sin egen blogg ?

John sa...

Nå demrer det litt her. Hvis jeg ikke tar feil så tror jeg blogger har endret system tilbake til slik det var for et års tid siden. Hvis man valgte å publisere i stor størrelse så var det s400. Ville man tøye grensene så måtte man bruke s720, s800 eller s1024.

Saken er den at man må endre s400 til enten s720 eller s800. Man har mistet det valget ved å sette størrelsen til det man eksakt ønsker. :)
Eller er det noen andre som har andre konklusjoner ?

Inga sa...

John, du har nok mye rett her. Neste gang jeg skal legge ut et bilde skal jeg sørge for at jeg har det gamle redigeringssystemet i mine blogger også.