mandag 19. januar 2009

Testing av fyrlykt

Jeg driver og tester nytt telezoom-objektiv med innebygd bildestabilisering. Dette er nesten første bilde og tatt kl. 15:36 i ettermiddag. Siden fyrlykter er populære for tiden, valgte jeg det nærmeste jeg fant. Bilde er tatt med maksimal zoom (300mm som tils. 480mm). Håndholdt. Ubeskåret.

For "moro" skyld tok jeg et utsnitt som gav et estetisk ( i mine øyne) bedre resultat. Med litt trening og erfaring bør dette bli brukbart. Man kan jo for eksempel lese bruksanvisningen før man begynner (det hadde jeg ikke gjort).

4 kommentarer:

GAWO sa...

Gratulerer.
Du har svidd av noen kroner her skjønner jeg, men det er vel verdt det. Bilde nr to ble fint. Og jeg likte det røde i bildet :-)

John sa...

Gratulerer med ny telezoom Rune.
Skarpheten i det ubeskjert er best hos meg mens komposisjon i utsnittet er flottest.
Regner vel med at 1/400s skulle holde på 300mm når du har IS. Det sies skal man være på den sikre siden med DX kamera så skal man bruke lukkertid 2 x brennvidden.
Dette kommer jo an på dagsformen, hvor mange kaffekopper man har drukket osv. :)

RuneE sa...

John - det var noe av det jeg mente med bruksanvisningen. Den sto ikke i beste modus for "vanlig" fotografering.

John sa...

Så det vardet du mente :)
Det kan vel også være greit å test skyte litt med stativ på forskjellige brennvidder med forskjellig lukkertider for å få en liten pekepinn på hvordan det yter.

Jeg har drevet å testet den Sigma 20-40/2.8 og har vel funnet ut at den har for mye vignetering, CA og så er den ikke velig god i motlys.
Så jeg tror nok jeg lever den tilbake og prøve å finne noe annet.