søndag 18. januar 2009

Blikk


Jeg er helt fersk innen fotografering. Likte dette bildet som jeg har tatt av datteren min. Det er øyet/blikket som er blikkfanget, men ser at jeg med fordel kunne zoomet litt ut slik at hele munnen hadde kommet med. Vil gjerne vite hva du synes, men husk at jeg er helt fersk så det kan være lurt å ikke bli altfor avansert i tilbakemeldingen, for da skjønner jeg kanskje ikke hva du mener.

7 kommentarer:

RuneE sa...

Gratulerer med godt forsøk! Jeg har tillatt meg å endre størrelsen til den vi pleier å bruke som standard for liggende bilder her på bloggen (se under røde postene til høyre).

Jeg likte bildet - blikket dra mot øyet, men jeg er ingen portrettfotograf, så andre får ta findetaljene.

Jannicke sa...

Takk for fin tilbakemelding. Flott at du endret størrelsen, jeg vet ikke hva som er vanlig - har nettopp blitt medlem.

Lene sa...

Hei, Jannicke, og velkommen i klubben!

Herlig datter du har, og så godt et blikk du har fått av henne her. Fordelen med å fotografere sine egne er det avslappete forholdet man gjerne har til hverandre, tryggheten :)

Jeg er enig med deg i at det hadde vært fint å få med munnen. Bittegranne mere avstand, kanskje - jeg føler hun blir litt close up (sikkert fordi jeg har lyst å se mer av henne;).

Jeg er ikke fan av å "sminke" og retusjere portretter, men jeg tror kanskje jeg ville fjernet litt rødspreng på øyet hennes??

Tittet forresten innom bloggen din. Synes du er kjempeflink til fersking med kameraet å være. Blir moro å følge deg og bli bedre kjent etterhvert! Igjen - velkommen - og flott jomfrubilde her :) Hils modellen ;)

Lene sa...

Ps - jeg har altså egentlig ikke peiling på portrettfotografering i det hele tatt, så ta kommentaren min for det den da er. Vil gjerne lære mer på området selv :)

Jannicke sa...

Hei, Lene
Takk for tilbakemeldingen din og mange fine ord. Det er fint å få både ris og ros på det jeg gjør, det er på den måten jeg lærer. Jeg prøvde å fjerne det røde i øyet hennes, men det ble totalt mislykket (det ble grått og veldig tydelig at jeg hadde tusjet). Er ikke kjent med dette å redigere bilder, men lærer etterhvert - har bare hatt kamera i et par måneder ennå. Er glad jeg har funnet Norsk Nettfot, det blir en nyttig side for meg.

Mitt Empire sa...

Nydelig datter du har. Jeg ville også hatt med litt mer på bildet. Iallefall munnen.

John sa...

Hei og velkommen i gjengen.

Jeg har heller ingen erfaring med porttrett bilder bortsett fra at jeg vet at man skal ha øyekontakt, noe du har fått til her :)

Legger ved en link ang portrett fotografering for de som vil lære mere.

http://www.fototips.no/index.php?side=portrett