lørdag 31. januar 2009

Ein skigard

Her har jeg tatt bilde av en skigard i vannet. Her testet jeg ut ett filter jeg har (polarisasjonsfilter)....på det øverste bildet er filtret skrudd sånn at refleksene og fargene kommer ekstra godt frem, på det nederste er refleksen dempet og fargene også. Denne effekten er ennå sterkere når man skal fotografere ned i vannet...der testet jeg ut det først...veldig god virkning....og gjennom vindu.

5 kommentarer:

Lene sa...

Halloooooo... Er jeg førstemann til å kommentere her???? Haha, Randi - det er sikkert fordi du er nykomling at ingen har turt å fortelle deg at du må rette opp horisonten i det øverste - tror jeg likegodt ville klippet bort toppen, så det bare var vann.

Men sånn som dette bare eeeelsker jeg! Stemningsfylt og sånn passelig spesielt, ja - med gjerdet som bare forsvinner ut i vannet, sånn helt uten videre.

Jeg ville forresten se om jeg ikke klarte å få bøyd unna de stråene som ble litt diffuse på nederste bilde - men det er jo typisk sånn man ser i ettertid. Søren - jeg har lyst å bli med deg å knipse denne skigarden, jeg. Hadde bare kosa meg gløgg i hjel :)

Lene sa...

Jaaaa, og så vil jeg gjerne ha et sånt filter, takk. Flott å få det demonstrert :)

Randi sa...

Hahahaha...jada sikkert derfor ja..;-)

Det verste er at etter at jeg hadde lagt dem inn så såg jeg horisonten jeg også...satt og gremmet meg fært her...huff...ja stråene skulle så absolutt vært borte de også.

Og du skigarden står der hele året. Kan godt legge en av våre turer dit til sommeren. ;-)

RuneE sa...

Nydelig eksempel på både skigard og polafilter.

PS Beskjær toppen på det øverste bildet. Det distraherer en smule.

John sa...

Flott illustrasjon på hva et polariserings (pola) filter kan gjøre. Utsnittet i det først er det jeg setter en knapp på. Du har fått beskjært det i toppen og da ble det mye bedre.