mandag 19. januar 2009

Strenger

Ja den er støvete, og veldig ustemt. Men fikk ånden over meg på å prøve noe annet enn landskapsbilder. Belyst med taklys. Stativ og snorutløser. Tips til belysning og komposisjon mottas med takk. Beste forslag belønnes med støvtørk :-)

3 kommentarer:

Studio Natura sa...

Spennende motiv! Det er gøy å holde på med slike "sullerier" inne. Den kraftige uskarpheten kler dette bildet. Men det er kanskje litt uinteressant på høyre side? Kanskje en maskering må til, eller en rekomponering der diagonalen unyttes hardere (strengene over mer av bildeflaten). Belysningen syns jeg blir for kjedelig sånn rett ovenfra. Du har sikkert en skrivebordlampe eller noe som du kan benytte isteden eller i tillegg. Og da fra en side eller bakfra. Forsøk flere varianter. Til sist ønsker jeg en fargekorrigering slik at jeg ikke får det litt halvskitne brungule fargestikket.

TIPS: Det er vanlig å bruke en lys flate som refleksskjerm for å kaste litt lys inn i en skyggefull del av motivet. Den kan også snus på hodet. Man kan bruke en mørk flate for å lage en skygge (hindre innfall av lys en plass).

Om dere blar et stykke ned på denne siden vil dere se at jeg gjør akkurat det.

http://uskarp.no/turblogg/index.php?page=2

Selve resultatet kan dere se her:

http://www.uskarp.no/arkiv/index.php?page=1&search=plukke

Ivar Ivrig sa...

Takker for feedback. Har akkurat pakket bort stæsjet, men du skal ikke se bort i fra at jeg prøver med litt annen belysning ja.

Du må forberede deg på støvtørk :-)

John sa...

Fint perspektiv og brukt av dybdeskarphet, Ivar.
S Natura har vel sagt det som kan sier her :)