torsdag 8. januar 2009

Ett vakkert vinterlandskap

FørEtter
Før

Etter

Før

EtterV.2 her har jeg rediger bildene å fått horisonten rett. Så har jeg lekt meg litt med noen av dem. Legger inn både før og etter bilder, så dere som kan se hva som er gjort.
PCS4 er mitt verktøy...og jeg må si at Lens correction er ett supert verktøy.

Psst.
de to nederste er de samme bildene, men på det ene har jeg tatt bort litt av fjæra. PÅ det som jeg redigerte på nytt valgte jeg å ha med fjære, for å vise litt hvordan den var.

Jeg vet det ble litt mange, men det er for å vise hvor mye man kan forandre på bilder. Og da er det greit med litt før og etter bilder. Kan ta de bort viss det ønskes av de høye herrer ;-)

11 kommentarer:

RuneE sa...

Godt gjort uten stativ, men alt mulig kan brukes som underlag slik du har gjort. Jeg synes du har fått frem en fun stemning.

PS Nå vet jeg ikke hvor stabilt underlag du hadde, men kanskje jeg ville forsøkt litt mindre blenderåpning og lenger eksponering for å få litt større dybdeskarphet. Antagelig bare flisespikkeri.

Randi sa...

Ja, men det var ikke dumt.

Ivar Ivrig sa...

Her er det blåtime ja. Og gjett en gang om jeg liker den :-)
Det eneste jeg ser er at buffen må justeres litt. For meg ser det ut til at vannet heller til siden.

Anne-Berit sa...

Ivar var før meg med det med det litt skrå vannet.Ellers var det flotte bilder.

Randi sa...

Ja, det såg jeg også.Men det skulle la seg fikse med ett horisontalt verktøy.

Randi sa...

Ja Buffen skulle vær flat...eller steinen under buffen...eller muligens snøen.;-)

John sa...

Her har du vært ute å fanget blåtimen på en flott måte.

Støtter Rune her. Hvis du vil ha maks dybdeskarphet så har man det som regel på mellom f/8 og f/11. Går man over f/11 så vil noe som heter diffraksjon intreffe og bilde blir softere.

Lene sa...

Sååå vakkert, Randi!!! Utrolig fredfylt og flott! Jeg er helt enig i at det er viktig å få rettet opp horisonten - er ikke noe særelig om vannet skulle renne ut;) Apropos - søk etter Trond Viggo Torgersen på youtube - og "Ka skulle vi gjort uten havet" Hahaha - leeer meg skakk av han :)

Tilbake til bildet ditt. Duu - jeg glemer det hele tiden selv, men om man kneler og går helt ned, gir det ofte en enda finere effekt i slike bilder. MEn som sagt - vel så mye en påminnelse til meg selv :)

Randi sa...

John...det skal jeg prøv neste gang.F8-11 er notert i fotoboken min.

Lene: jeg står midt ute i fjæra skjønner du. Så hadde jeg lagt meg ned her så måtte jeg hatt en svømmemadrass...hihihi...
Da skal jeg inn å se om jeg får rettet opp horisonten.

RuneE sa...

John - nå tror ikke jeg at den diffraksjonen over f/11 er et så stort problem at det spiller noen rolle i vanlige tilfeller. Det er etter min oppfatning viktigere å sikre korrekt eksponering i relasjon til ønsket dybdeskarphet etc.

Lene sa...

Nydelig, Randi!!! Virkelig vakkert!

Jeg liker at du har med mer av fjæra. Jeg vet man gjerne skal bestemme seg for hva man vil vise i bildet - men jeg er litt Ole Brum når det gjelder slike bilder - Ja, takk - begge deler, og litt til :))