søndag 5. april 2009

Roser i solen :)

Ok, jeg innrømmer det, jeg er svak for roser. Men det er bare fordi hagen vi kjøpte for et par år siden er full av dem :)
Her prøver jeg meg på et bilde jeg tok i høst. Dette er brudepikebuketten som lå på bordet jeg satt ved. Buketten lå akkurat slik, og jeg falt for måten solen traff buketten i fra siden. Vinkelen på bildet er bevisst (fungerer det i et slikt bilde?), men jeg ser i ettertid at eksponeringen kunne vært litt lenger. Jeg trenger ellers litt tips for hvordan man kan lage gode bilder, uten blitz, og aller helst for frihånd.

12 kommentarer:

Rune Eide sa...

Bildet var nydelig det, men siden du spør, så fungere ikke vinkelen hel for meg. Har en følelse av at vinen renner ut av glasset + at mannen av slips kanskje har smakt for mye på vinen? :-)

Men jeg er gammel og firkanket.

Ivar Østtun sa...

Lyset og eksponeringen er god. Men heller ikke jeg liker slike bilder der alt er i ferd med å falle over ende. Men det betyr ikke at det ikke er pent for dere andre. Er nok gammel og firkantet der jeg også :-)

Lasse Nordvik Wedø sa...

Og jeg som følte meg gammel... Jaja, nå følte jeg meg litt yngre. Takk karer! :)
Jeg liker og egentlig de faste formene og linjene, men samtidig liker jeg å utfordre litt. Bildet ble tatt på skrått for å få med mer av bordet mens jeg samtidig ville ha akkurat den vinkelen på sol og blomster. Alternativet hadde vært å flytte meg, blomstene og bordet. Men da hadde "spontaniteten" forsunnet for meg (og litt av gleden)
Til en annen gang skal jeg kanskje etterbehandle bildet, og gjøre bakgrunnen mer diffus eller mørk. Men jeg liker egentlig ikke å gjøre for mye etterbehandling.

Unknown sa...

Rosene og bestikket passer godt til vinkelen, men jeg ville nok som du nevner brukt litt minde dybdeskarphet slik at bakgrunnen blir mere visket ut.

GAWO sa...

Nydelige roser, men jeg er heller ikke så glad i bilder der alt er på skrå. Jeg ville ha gått enda nærmere buketten, den er bare så vakker.

MTSSfoto sa...

Jeg falt pladask for "skråplanet", og kommer vel til å få litt dilla en tid framover....

Ingen skam å etterbehandle bilder. det har fotografer gort til alle tider - ikke minst lysbehandling.

Utgangspunktet her er veldig bra.
Hvis du kopierer bildet over til en annen fil, gjør om til svart hvitt, og deretter til negativ, kopierer dette inn til originalbildet igjen (i program som kan legge bilder i lag), da legger det seg automatisk i nytt lag. Så kan du justere "levels", og bruke feks "overlay", og bruke den % av laget som du vil at skal påvirke originalen....

Jeg elsker fotoredigering - men, hehe....finnes sikkert en mellomting av din og min interesse for slikt....

MTSSfoto sa...

Ooooops!!!

Også gjøres laget om i emboss, med forholdsvis synlige konturer.... og da velgar man etterpå gjennomsiktighet etc... feks viske ut helt eller delvis deler av laget der man ikke vil ha med endringen

Lasse Nordvik Wedø sa...

Har ikke noe imot fotoredigering, men det blir liksom et "annet" fagfelt. I førstomgnag sloss jeg med å takle selve fotograferingen.
Men det høres jo ut som om man kunne trenge et kurs av deg for å lære enda mer :)

MTSSfoto sa...

Du vet, bildet er i utgangspunktet veldig bra. Og når du etterlyser å ta bilder uten blits, og uten stativ, så er redigering et fint verktøy.

Bruker du photoshop?

Lasse Nordvik Wedø sa...

Bruker Adobe Lightroom. Men jeg har også Adobe Elements.

MTSSfoto sa...

Vel, jeg har testet ut bildet ditt, og lagret det som psd-fil. Hvis du vil kan jeg sende deg det på e-post, så kan du åpne det i Elements, og se lagene og resultatet før og etter ved å slå av og på lagene for visning.

Lasse Nordvik Wedø sa...

Ja, kom igjen, send den til meg på p_tassmus(alfakrøll)hotmail.com