søndag 12. april 2009

La humla surre


Akkurat når jeg har levert fra meg makrolinsen, dukker solen opp og humla får fart på seg. Lærdom: Skaffe seg sin egen makrolinse. Men jeg synes resultat ble sånn passe ok. Burde jeg ha gjort noe med farger og lys før "fremkalling"?
Noen alternativer ligger "som vanlig" på egen blog.

5 kommentarer:

Dagrun sa...

Smak og behag kanskje, men jeg synes humla forsvinner her... Den blir nesten mer forstyrrende, for når jeg ser bildene på din egen blog liker jeg bedre de uten humle. De er "renere" og med mindre forstyrrende rundt lyngen. Flotte farger og fin bruk av liten dybdeskarphet. Dersom det er humla som er i fokus, kan du jo beskjære mye tettere da...:)

- Rundtomrundt sa...

Ja, jo, er vel ikke uenig med deg om det. Men det er jo litt ergerlig at det var humla jeg ville ta bilde av, og så var det lyngen som ble best.
Har editert bildet på bloggen min nå, så der kommer kanskje humla bedre frem.

John sa...

Helt enig med Dagrunn her. Humla blir borte i lyngen. Det blir for mange elementer i bilde. Ser også ut som fokus har truffet lyngen og ikke humla. Tror kansje ikke et tettere utsnitt vil funke her da det allerede er mange elementer i bilde og rundt humla. Du får vente til den sitter på en enslig blomst :))

Dagrun sa...

Lyngen er kjempefin, så selv om det kan være irriterende nok så er det jo et flott bilde i seg selv da! Sikker på det hadde gjort seg flott i stor format på et lerret :)

RuneE sa...

Veldig vanskelig å ta. Prøvde selv i påsken, men er redd jeg kastet bort de ti siste bildene som var på brikken.

Som John sier - kanskje et større utsnitt hjelper, men er redd at det også kan bli for uskarpt. Går det, så kan virkningen urolig bakgrunn kanskje dempes ved å justere fargemetning og legge på en lett vignettering.