onsdag 29. april 2009

Dybde fotografering
Jeg er litt hekta på dybde fotografering. Her er 3 forskjellige bilder jeg har tatt. Øvelse gjør mester.
Kom gjerne med tips og forslag til forbedring.

5 kommentarer:

Dagrun sa...

Flotte bilder. Her er mine subjektive tanker: Det øverste, så ville jeg kanskje gått enda lengre ned og fått dybde inne sånn. Jeg synes også at man ved veldig stor blender som her, kan ta fokuspunktet ikke helt nærmest kamera, men litt fra kamera (om du skjønte den), sånn en tredel inn i bildete (første tredel uskarp, så fokuspunkt, så uskarpt igjen..). Jeg vet ikke om det finnes en regel på dette, men jeg synes det gjør bildet litt mer spennende.

Strået er flott, men litt midtstilt kanskje, bedre om du kom enda nærmere strået og fikk det på det gyldne snitt et eller annet sted.

Det siste har fine farger og lys og er fint i seg selv. Man kan tenke seg at du fokuserer på en bestemt ting (noe som skiller seg ut, en flott stein, et av de røde frøene som ligger her...), men det er ikke nødvendig egentlig da...

RuneE sa...

Enig med Dagrun om det første, og det finnes faktisk en "regel" for det omtrent som hun sier. Jeg ville brukt mindre blenderåpning og fokusert omtrent på den oransje streken. Stativ og/eller høyere ISO.

Strået ble fint og klart, men i mine øyne ble bakgrunnen for urolig.

Jeg er ikke helt sikker på hva du vil ha frem i det siste, så det sier jeg ikke noe mer om.

Stå på! :-)

Randi sa...

Takker for tips og gode forslag..:-)) Skal prøve å beskjære litt, så får jeg se om jeg får frem litt annet.

- Rundtomrundt sa...

Jeg er vel enig med Dagrun og Rune angående første bildet. Det andre synes jeg som Rune at bakgrunnen er litt rotete (siden det er så mye av den i forhold til det du tar bilde av). Kunne du kanskje kommet enda tettere på kornet når du tar bilder.

Det siste bildet er også for meg litt uklart. Men jeg synes bakgrunnen (det mørke) ødelegger en del av intrykket for meg. Med en annen vinkel hadde det kanskje fungert bedre :)

John sa...

Her er vel det meste sagt Randi. Fine resultater, øvelser gjør mester :)
Det første er syntes jeg var det beste.