torsdag 9. april 2009

Tulipan


Først vil jeg gjerne si tusen takk for at jeg fikk være med på Norsk Nettfoto!
Nå har jeg lest forklaringen om utregning av størrelsen på bildet mange ganger og prøvd meg frem på testbloggen min for å få riktig størrelse og håper jeg har klart det. Det blir også større om det klikkes på.
Jeg har macro-objektiv og det er utrolig vanskelig å ta bilder med det! Så nå legger jeg hodet på blokka her med dette bildet.
Det er tatt inne og jeg har brukt en skarp skrivebordslampe som lys og et hvitt ark som reflektor. Jeg prøvde meg frem med forskjellig ISO, men det er bare 4 valg på mitt kamera, så jeg har ikke mye å gå på. Dette bildet er tatt med ISO 400 - det laveste på mitt kamera er 200. Bildet er tatt i RAW og i etterbehandlingen i Bibble har jeg skarpet det og endret litt på eksponeringen. Bildet er beskåret på begge sider.
Jeg er takknemlig for alle gode råd om hva jeg kunne gjort bedre!

4 kommentarer:

John sa...

Hei og velkommen i klubben Anne-Sophie. Nå er ikke jeg noen macro ekspert selv her men kan jo prøve å komme med noe :)
Lys, kontrast, farger og bakrunnen er meget bra. Du kunne her prøvd med en litt mindre blenderåpning slik at du hadde fått mer av tullipanen skarp. (Høyere f tall) Dette fordi lave f tall med et macro objektiv gir veldig liten dybdeskarphet bare et lite felt i senter av bilde vil være skarpt. Regner med at du har brukt stativ siden lukkertiden er på 1/13 dels sekund. Hvis du har det så kan du bare bruke laveste iso(200)da dette gir best resultat. Nå er det jo mange fridager fremover og god tid til macro ekperimentering :)

- Rundtomrundt sa...

Jeg synes også dette var bra, men er enig med John om dybdeskarphet :)

Dagrun sa...

Veldig fin stemning i bildet. Jeg er også enig i at med et sånt type utsnitt ville det være naturlig med høyere blendertall (selv om jeg oftest bruker lavt blendertall selv ;).

(Også ser jeg at jeg har syndet aldeles mhp størrelse på bilde under. Lover å følge reglene neste gang)

Anne-Sophie sa...

Takk til dere alle tre for tilbakemeldinger, det er en fin måte å lære på.