torsdag 9. april 2009

Mer tulipaner og påske

På oppfordring, så oppdaterer jeg denne posten med to nye tulipanbilder i macro. Denne gangen med mer lys på blomstene. Disse ble bedre, og den gule best (synes jeg, da).

Rød tulipan: Canon 300d, F/8, 1/60, Brennvidde 105mm, ISO 400
Gul tulipan: Canon 300d, F/8, 1/30, Brennvidde 105mm, ISO 200Jeg skjønner at påsken er over de fleste av oss. Her er mitt bidrag i tulipanveien. Jeg har desverre ikke noe stativ, og måtte derfor justere ISO opp en god del. Bildet er ubetydelig beskåret for å kvitte meg med et uroelement i bildekanten.

6 kommentarer:

lasse thomasgård sa...

hei
et fint bilde, men kunne tenkt meg og se enda mer skarphet!
synd du ikke har stativ, for skulle vært høyere blender og lavere iso spør du meg:), men det fikser du neste gang ;)
Lasse

- Rundtomrundt sa...

Hei Lasse,
Ja, det har du egentlig rett i. Jeg har gjort et par nye forsøk som ligger her: http://blog.rundtomrundt.com/2009/04/more-flower-macro.html

her har jeg flyttet blomstene til et mer belyst sted, o gkunne derfor senke ISO, og øke dybdeskarpheten. Jeg tror vel jeg synes den gule tulipanen ble best.

//Lasse

Dagrun sa...

Det var særlig det at man ser at hele støvbæreren er skarp som ble bedre, synes jeg (på de tre på blogen din). Sånn generelt synes jeg ikke det gjør noe med liten dypdeskarphet på makro, så fremt man styrer fokus på et punkt som naturlig skiller seg. Her f.eks. helt i midten på støvbærerne. På det første du la inn her, ble fokus kanskje mest på det mørke på støvbærerne (?) og da forsvant det rett og slett litt. Men, det er jo smak og behag da. :)

John sa...

Fint bilde men pittelitt for liten dybdeskarphet. Var og tittet på bloggen din og de så bedre ut. Men det var litt vanskelig å se på de da de er så små. Klikker man på de så blir de litt i overkant store.

Kan du ikke redigere denne posten og legge de inn her så blir det enklere å titte på dem :)

Et tips ved denne type bilder når man redigerer er å prøve å speilvende/rotere bilde for å se om det blir bedre å betrakte.

- Rundtomrundt sa...

Takker for gode og produktive tilbakemeldinger. Jeg har i førsteomgang justert oppløsningen på bildene på egen blog, men skal se om jeg ikke får oppdatert en post her i løpet av kvelden. Da med info om de tekniske detaljer.

John sa...

Dette ble klart bedre. Bedre lys og dybdeskarphet. Jeg klarer ikke å bestemme meg for hvem av dem som er best.