mandag 20. april 2009

Sædcelle. Eller Gullasalea.Mulig bildet er litt for grovt for Norsk Nettfoto? Ja, det ser nesten ut som en sædcelle. Den som får slike assosiasjoner må skylde seg selv. :-) Dette er noe så uskyldig som en Gullasalea og jeg fant den på Botanisk Hage på Tøyen i Oslo. Bildet er tatt i RAW og i etterbehandlingen i Bibble har jeg skarpet det og endret litt på eksponeringen. Bildet er beskåret på høyre side, dessverre. Jeg oppdaget først da jeg lastet det opp på pc`en at de spindelvevtynne trådene oppe i høyre hjørne festet seg i en stamme. Stammen har jeg fått med på bildet.Sammen bilde men med s400 istedet for s800 i HTML teksten.

7 kommentarer:

Dagrun sa...

Hehe, jeg vet ikke om sædcelle er det første jeg tenker på, men flott var det i alle fall. Fint lys og fin valg av blender. (Kanskje kunne du snudd det slik det er i stående format? Smak og behag, og bare en tanke...)

RuneE sa...

Sædcelle eller ikke - bra komposisjon og lys ble det. Bibble kjenner jeg ikke noe til - har du noe info og erfaring?

John sa...

Det var ikke det første jeg tenkte på eller men jeg kan se den. Du hadde glemt å sette s400 til s800 og da forsvinner mye av skarpheten. Jeg holdt nesten på å skrive at bilde var uskarpt men det er det ikke nå.
Skarphet, dybdeskarphet, lys og bakgrunn syntes jeg er meget bra her A-S.

Anne-Sophie sa...

Dagrun: Værsågod!
Sædcelle. Eller Gullasalea. Til DagrunRuneE: Tusen takk! Bibble er et avansert billedredigeringsprogram i samme gate som Photoshop. M.a.o. ikke gratisprogram. Det har mange funkjsoner og jeg har bare brukt det i noen måneder, så jeg tør nesten ikke gi meg ut på noen avansert omtale. Imidlertid mangler det muligheten til å lage HDR. I neste utgave av programmet vil dette bli implementert. Jeg liker programmet veldig godt.
Jeg har forresten sett at det er henvist til flere gratisprogrammer i høyrestoplen på bloggen her, men Gimp mangler.
Jeg bruker selv Gimp og er veldig fornøyd med det. Gimp finnes i norsk utgave også for de som ønsker det. Dessuten kan man lage HDR-bilder med programmet.

John: Tusen takk! Selv om jeg ikke skjønner denne setningen: "Du hadde glemt å sette s400 til s800 og da forsvinner mye av skarpheten." Ler!

John sa...

Denne har jeg oversett. Jo i og med at vi bruker større bilder en det blogspot har som sine største så må vi endre s400 i HTML teksten til s800 ellers mister bilde skarpheten.

Jeg kan ta å lage et ekspempel til av bilde ditt med s400 så kan du se.

Anne-Sophie sa...

John: Jeg skjønner hva du mener nå. :-) Du trenger ikke lage et slikt eksempel.
Takk skal du ha!

John sa...

Jeg lagde et eksempel av bilde ditt tidliger i dag...og det var ikke mye jobb :)