tirsdag 21. april 2009

Rødtangen brygge i kveld.

Tatt rett etter solnedgang. Iso 100(ukalibrert) - 17mm - f/22 - 4 sekunder
Ubeskåret - Kun etterbehandlet i Lightroom.


Iso 200 - 28mm - f/9 - 13 sekunder - Hoya ND8 gråfilter.
Etterbehandlet i LR


6 eksponeringer fra 1 til 4 sekunder satt sammen med Photomatix til HDR.

11 kommentarer:

Studio Natura sa...

Morro, jeg har denne bloggen i en RSS leser. Når et nytt innlegg kommer vises bare deler av det i første omgang, inkl bildet. Når det kommer et John-bilde kjenner jeg nå igjen det uten å lese hvem som er fotografen.

Du har - i Norsk Nettfoto sammenheng - et særpreg som er gjennkjennbart :)

Dagrun sa...

Dette likte jeg kjempegodt! Nydelig eksponering og komposisjon.(For en flott brygge å ha å ta bilde av forresten ;)

- Rundtomrundt sa...

Veldig bra bilde. Jeg liker fargene, komposisjonen og fokuseringen her :)

Har du forsøkt deg på HDR? Jeg tror dette hadde gjort seg i HDR.

John sa...

Takk for kommentarene.
SN, jeg har hørt det før :)

Jeg har tatt en del HDR bilder tidligere og tok også noen i går fra samme lokasjon. Skal se om jeg ikke legger ut et. Selv syntes jeg dette bilde var best komposisjonsmessig men det som er f... er at himmelen er utbrent på det. Dette var et av de først jeg tok mens jeg hold på å teste meg frem for å få lengst mulig lukkertid uten at himmelen skulle bli utbrent.

RuneE sa...

Du er en mester med HDR, men for meg blir vinneren bildet med gråfilteret. HDR blir ofte for "unaturlig".

Må få tak i gråfilter. Har hørt at de finnes i "sett" med forskjellige grader - vet du noe om dette? Har du brukt graderte ND-filtre?

John sa...

Jeg dro litt i spakene i Photomatix ja :)
Jeg har ikke brukt graderte filtere før. Jeg har bare ND8 filter. Han mokomoko gikk vel til innkjøp av et Cokin filter sett. Der tror jeg det er graderte filtere med. Kanjse han har fått testet det ut litt og kan komme med noen erfaringer på det.
Har vel også lest at Lee filtere skal være noe av det bedre når det er snakk om graderte filtre. Det firmaet i Oslo som solgte disse har vist gitt seg. Her er en link. http://www.leefilters.com/camera/

Anne-Sophie sa...

Jeg er enig med Studio Natura, du har din helt egen stil. ;-) Flotte bilder!

Studio Natura sa...

Jeg har brukt mye gråfilter. Det var standard i sekken før digitalt. Cockin først, men de ble raskt byttet ut. Dette fordi 1)de var ikke fargenøytrale 2)de var for små for Hasselblad og Linhof og digre f2.8 objektiver. Det med fargefeil i nøytrale filter er ikke lenger så farlig i og med digitale muligheter. Jeg har de siste 15 årene brukt Lee. Dyrere men veldig bra.

Men etter digitalt inntåg har jeg ikke brukt filteret en eneste gang. Det gjøres heller i PS så får jeg skreddersydd filter til hvert eneste bilde. Man trenger ikke hoppe på HDR bare for å få tegning i en himmel. Som flere sier så blir HDR gjerne litt "Amerikansk" og unaturlig. Jeg er personlig ikke noe tilhenger av denne typen tonalitet. Jeg tror vi kommer til å smile skjevt til dagens overdrevne HDR bilder om noen år, akkurat som vi smiler av pastellfargene på 80-tallet i dag. Med litt øving er det grei sak å redde en himmel (eller annet overeksponert) i PS.

Randi sa...

Jeg har ørten forskjellige nettsider oppe oppe med ND8 filter... det er mye alt for mye...så nå har jeg godt meg vill...takk for gode tips her. Er jo tusen forskjellige merker å ikke så enkelt å finne ut hva som er beste og verst.

Jeg likte det som var tatt over 13 sekunder best...det var bare så bra.

Fant ett fantastisk flott bildet, tatt med ND8 filter,på denne bloggen...helt nederst. Utrolig hva som dukker opp når man søker på filter
http://wildenius.se/blog/

John sa...

Randi...hvis du skal ha deg et ND8 filter så kjøp deg f.eks et Hoya ND8.
Du får filterene i ND2, ND4, ND6 og ND8. Jo høyere tall jo mørkere er filteret. Og så finnes de i forskjellige størrelser avhengig av vilket objektiv du skal bruke det på. Hvor mange millimeter filterfeste/gjengene har står på objektivet ditt. Generelt så får du hva du betaler for.

Anne-Berit sa...

Flotte bilder som alltid.Er enig med hun øverst her.Man kan se hvilke bilder som er dine uten å lese det.De er unike!