tirsdag 17. februar 2009

Sandane
Vi har en perlesnor med sandstrender her på øya, og de er til glede året rundt, dere kan se på sporene at dette er et yndet sted å gå tur. Dette er den såkaldte "fyste sand" (selv om det er en strand før den). Jeg tror det er rundt 8-10 små og store strender som danner det vi lokalt kaller "Sandane".

10 kommentarer:

Randi sa...

For en vakker strand...og du hadde fanget den så godt inn med linsen din.

Har du brukt noe filter, ettersom det er så mye mørkere i det høyre hjørnet?

Nydelig vinterbilde...håper vi får vår og sommer bildet etterhvert.:-))

Laila sa...

Nei, har ikke brukt filter, men solen stod på venstre side, så det er nok derfor det er så stor forskjell. Prøvde å ta vekk vignetteringen i høyre hjørne, men da ble alle hjørnene lysere...

Gleder meg til vårbilder nå, ja.

John sa...

Her så det berre lækkert ut. Noe du har formidlet meget bra.
Man får vil få ujevn farge på himmelen når sola er rett utenfor bilde flaten sånn som her. Men det kan også bli sånn av et pola filter som ikke er justert riktig og pga at et pola filter ikke klarer å dekke hele bilde flaten ved korte brennvidder.

RuneE sa...

Nydelig strand men jeg tror jeg utsetter badingen en smule. Ellers slutter jeg meg til det John sier.

Har du tilgang til Photoshop eller tilsvarende kan du prøve med kurve/nivå¨funksjonen i blå kanal om du får lysnet den mørkeste delen noe uten at det går for mye utover resten.

Studio Natura sa...

Hmmm, det skal noe til å få så mørk himmel i ett hjørne uten "ekstern hjelp". Jeg gjetter på at du har en vott eller hanske eller jakke-erme eller noe som skygger for helt kloss inntil linsa.

John sa...

SN jeg får det på min bilder jeg også når jeg har solen rett utenfor bildeflaten. Bruker kun UV filter og solblender.

Studio Natura sa...

John: Men du har innmari digre øyenbryn som skygger for linsa til deg, har du ikke, hehe ;)

Nei da, det er sikkert mulig at det blir slik av seg selv også. Kan hende kontrastøkingen som kamera gjør framhever det litt ekstra også.

Laila sa...

Det stod et polafilter på kamera, så det kan være det også. Det stod med streken opp, for jeg trodde det da stod i "nøytral" på en måte... Og så er solen rett utenfor venstre bildekant.

Øyenbrynene mine er det iallefall ikke (tenk!), og votter hadde jeg ikke på. Og alle fingrer på kamera...

Laila sa...

RuneE, synes du er en pyse. Her bader russen på nyttårsaften...

John sa...

SN, Hehe..jeg pleier å gre de så jeg tror ikke det er det heller :)
Sjekke noen bilder med og uten UV filter og det er det samme. Men jeg oppdaget en ting og det var at jeg hadde tatt to bilder av det samme motivet med to forskjellige brenvidder og blendere. Det som var tatt på 28mm med f/22 hadde jevn og fin himmel men det som er tatt på 17mm og f/8 har ujevn farge på himmelen.