tirsdag 10. februar 2009

Luna og Venus 30.01.09, Fullmåne 09.02.09

Jeg har fått dilla på å fotografere månen.

Den 30.01 var månen og Venus veldig nær hverandre på nattehimmelen. Jeg fikk stativ den 30. så jeg fikk dem. Det var ikke lett å få månen passe eksponert samtidig som Venus skulle bli nok eksponert, men er ganske fornøyd med dette bildet.
Blender f/8, Lukker 1/160, Iso 1600, Brennvidde 125 mm, litt skarpet i PS3.Bildet under er tatt i går, med framgangsmåten beskrevet på siden her tidligere av Ivar Ivrig (Lunar 11) Blender f/11, Lukker 1/100, Iso 100, Brennvidde 200 mm, skarpet i PS3.Et lite tips til andre som liker å fotografere eller bare observere nattehimmelen og månen, I kveld er Saturn nærmest månen, bare 11 grader øst (til venstre). Det spesielle med saturn i år, er at man kan observere ringen rundt den, og månene. Kan hende man må ha et lite teleskop, men jeg har iallefall tenkt å fange det med min telelinse på 200 mm. Ikke sikkert jeg lykkes, men noen av dere har kanskje linser større brennvidde, eller fordoblere.

Senere i februar kommer kometen Lulin, som man kan se hvis man er på et mørkt sted. Fra hode til hale er den like lang som 8 fullmåner...

3 kommentarer:

John sa...

Jeg trodde Knut Jørgen Røed Ødegaard hadde lagt ut innlegg her :)
Flott fanget og eksponert. Du har også fått med mye fin info også :)

Ivar Ivrig sa...

Ser oppskriften funker hos flere :-)

Har prøvd å få med meg begge, månen og Venus jeg også, men jeg fikk det ikke til så bra som deg.

Laila sa...

Tusen takk begge to! Ivar; jeg har MANGE ubrukelige bilder i tillegg til et par brukende... Du kan si jeg var passe kald på hendene da jeg gikk inn, ja.
Jeg fikk forresten ikke noe bilde av Saturn sammen med månen, jeg har ikke sett den (Saturn) en gang. Så herfra trenger man sikkert teleskop. Så da får jeg vente til Lulin kommer, selv om jeg har lest at man kanskje ikke kan se den heller, for den er visst veldig diffus. Men skal holde en utkikk med himmelen framover mot 24. februar, ja.