onsdag 4. februar 2009

Enda mere vinter


Slik så det ut i går. Tåke og rim på trærne. Jeg har ikke gjort noe som helst med lys/farger. Det var nesten svart-hvit uansett hvor jeg snudde meg. Skarpet litt i CS4.Rettet opp litt geometrisk fortegning/styrtende linjer i CS4 (John) :)

12 kommentarer:

John sa...

Her har du fanget en fin stemning, Ivar. Det må jo ha vært veldig tåkete og grått siden bilde fremstår som et S/H bilde.

Ivar Ivrig sa...

Ja det var veldig spes. Alle trærne var dekt av rim. Grana var rett og slett s/h. Tåka gjorde sitt til at sikten ble litt kort og at lyset ble spesielt.

RuneE sa...

Nydelig vinter (jeg ville ikke ha brøytet der!)

PS Jeg ville kanskje ha rettet opp fortegningen, eller helte trærne til venstre mot høyre og de til høyre mot venstre? :-)

Ivar Ivrig sa...

Det har du rett i Rune, men det behersker jeg ikke...dvs det har jeg aldri prøvd i CS4 før. Så det skal jeg lære meg. Det også :-)

John sa...

Det er ganske vanlig at man får en del fortegning med vidvinkel. Jeg så det men tenkte at dette er jo i Trønderlag og der er vel trærne sånn :)

Anne-Berit sa...

Et flott vinterbilde var det ihvertfall.Ikke mye farver der nei.Fine nyanser.

John sa...

Jeg tok meg den friheten å rette på vigneteringen. Det er ikke så vanskelig Ivar. Du går på filter, disort og så på lens correction.
Man mister noe av bilde i det det rettes opp, noe du ser av det jeg la ut.

Ivar Ivrig sa...

Var der inne John etter at Rune var oppe med pekefingeren ;-)
Men tror du det ble beint. Nei!!!
SKal leke litt mere med det, har fri i morgen og torsdag så da blir det vel meg, imac og PS4 all day long :-)

Studio Natura sa...

Hei dere, litt flisespikkeri her fra nerden i Trondheim. Det at trærne skråner (eller hus eller hva som helst) er ikke en linsefeil. Fortegning er en linsefeil, og den fører til pute eller tønneformet deformasjon av linjer i bildet, tiltagende mot kantene. Den skråningen av motivet vi ser her, kalles styrtende linjer. Det kommer av at motivet og sensoren i kamera ikke står parallelle på hverandre. Dette skjer om man vipper kamera oppover for å få med hele bygget eller tretoppene. Det kan rettes opp digitalt, eller det kan unngås ved å benytte et teknisk kamera, eller komme seg høyere opp slik at man slipper å vippe kamera.

Mitt Empire sa...

Studio Natura; Hvordan fikser man styrtende linjer i PS cs3? Jeg har fått det til i Gimp, men i Photoshop? Finner det ikke...

Studio Natura sa...

Se her:

http://www.youtube.com/watch?v=IZqIkral5wQ

Ivar Ivrig sa...

Tusen takk O Store Nerd :-)