lørdag 6. desember 2008

Vinter på Gulskogen gård

Panorama av to eksponeringer.

5 kommentarer:

RuneE sa...

Panorama er morsomt, og det ser ut som du behersker det bra. Jeg klarer ikke å se evt. overganger. CS3 har en veldig bra "automatisk" modus for dette - jeg går ut fra at det er den samme som er innebygget i LR.

Det største problemet kan være at bildene kan bli for lange for skjermvisning!

Glemte neste å si: Nydelig vinterstemning! Men var flaggstangen så skjev? :-)

Anne-Berit sa...

Fatter ikke at du får det til,men vakkert er det.

John sa...

:) Det er nok et snev av fortegning vi ser her. Begge eksponeringene er tatt på 17mm så jeg vil nok tro at flagstangen er rettere enn bilde viser. Har forøvrig bruk panoramafunksjonen i PS.
Det å lage panorama er ikke vanskelig Anne-Berit. Det det hele går ut på et å ta flere bilder som overlapper hverandre. Så åpner man disse i photoshop og da tar photoshop seg av resten.

GAWO sa...

Når jeg ser dette er det på nippet at jeg ønsker meg snø til i morgen tidlig. Men bare nesten. Jeg nøyer meg med bildet. Og vakkert er det.

Ivar Ivrig sa...

Knallfint vinterbilde John. Ja det er vel brennvidden som gjør stanga skjev ja. Kan føle/høre stemningen/stillheten i bildet ditt. Bra!

Anne-Berit og andre: Ta bilder med god overlapp(husk å ha horisonten mest mulig i vater). Hvis du har PS, så går du inn på File-Automate og velger Photomerge. Velg så Interactive Layout. Finn fram så de bildene du vil ha med, trykk OK og 'vips' så har du et panobilde.
Et triks for å huske hva som er 1. og siste bilde er å ta et bilde med feks en finger i synsfeltet. Dette indikerer starten. Etter at siste bilde er tatt så avslutt med et bilde av to fingre. Da blir det letter å se hvilke du skal bruke som pano når du sitter hjemme foran pc'en.
Lykke til :-)