søndag 7. desember 2008

måker


Fant dette måkebilde fra en tur til strømstad det som irerterer meg er at jeg ikke får vekk den sol flekken på bilde. Er det noen som har et godt råd om det?

4 kommentarer:

RuneE sa...

Motivet har jeg ingenting imot og komposisjonen virker fin for meg. Med slikt motlys er det vanskelig å unnngå at det blir svære kontraster i bildet.

Jeg er ikke sikker på hvilke solflekker du mener. Selve solen er jo rett over bildet og jeg synes at der at vi aner hvor den er bare hører med - gir retning og dybde.

Jeg aner noen små reflekser mot stolpens mørke bakgrunn og nederst mot sjøen til høyre, men jeg synes du bare skal beholde dem.

En ting du kan prøve er å kjøpe et Polarisasjonsfilter. Det vil fjerne en del uønskede reflekser fra siden, men vil ikke fjerne de som kommer direkte. Derimot vil f.eks blåfargene kunne bli veldig klare. Det blir som når du bruker polariserende solbriller.

GAWO sa...

Jeg har, etter gode råd fra Rune (takk skal du ha R) kjøpt et sånt filter. Har ikke prøvd det ut enda. I butikken sa de at det var lurt å brukeen solskjerm på linsen. Det hjelper mot solflekker. Så kanskje du kan bruke en slik neste gang?

esnorway sa...

jo da har kjøpt solskjerm i etterkant å ja skal prøve et sånn filter en gang. Dette bilde er vel et av de første jeg tok med nikon d80 har jo skjedd mye etter den tid.

John sa...

Jeg kan heller ikke se noen lys refleksoner på linsen her, kun at solen står rett over og skinner i vannet. Tror faktisk at et pola filter hadde ordnet denne biffen her Einar. Både i vannet og muligens på toppen av pålen.