mandag 16. mars 2009

Skal det vere ein liten drope til?

5 kommentarer:

RuneE sa...

Ja takk, gjerne :-)

PS Jeg tror du er litt ute av fokus. Du har brukt en blender på 2.8. Det gir deg en svært liten dybdeskarphet på så nært hold. Jeg ville enten ha redusert Lukkererhastigheten til f.eks 1/125 eller økt ISO fra 100 til f.eks. 400 (eller høyere om kamera tåler det mht støy). Da hadde du kunnet brukt et høyere blendertall.

Marie sa...

Ja det er nok utav fokus, men med mitt compactkamera og mine ferdigheter er det dette nivået eg ligg på desverre.

Eg har null peiling på det tekniske på kamera så det du skriv er "litt/heilt" gresk for meg, hehe...

Takk likevel, håpar at eg lærer etterkvart.
Det var dette kurset då som eg tenker på at eg skulle melde meg på. Eg må reise til næraste by så eg må ha tid til det også.

RuneE sa...

Jeg vil varmt anbefale Magnar Fjørtofts bok "Digital fotografi i praksis". Der får du svar på alt dette og mye mere til. Den er veldig godt pedagogisk opplagt med rieklig av fine eksempler og kan brukes som oppslagsbok.

Du som liker å ta mye makrobilder og som har et "fotografisk" øye bør spare til et speilreflekskamera. De har gått kraftig ned i pris i den senere tid og er svært fleksible. Canon (har jeg) og Nikon er gjengangerne, men du får mange andre også.

John sa...

Det er vel ikke skråsikkert at du har manuelle innstillinger på kamera ditt Marie. Fordelen med det er jo at du kan være med å bestemme litt selv :) Enig med RuneE her, du som har et fotografisk øye tror jeg vil ha mye glede av et kamera med manuelle innstillinger og da er jo et speilrefleks kamera et godt alternativ.

Ivar Ivrig sa...

Komposisjonen og ideen er god selv om det er litt ut av fokus