søndag 22. mars 2009

Ringen


Her har jeg laget ver 2 ut fra kommentarer


Versjon ved RuneE - se kommentar.


Det øverste er sånn det ble tatt ubehandlet.

Var på tur igjen med john i går kom over denne ringen på en bryggekant så jobbet litt med bilde brukte en liten thuch av topaz på det beskåret det litt.


12 kommentarer:

RuneE sa...

Man finner mange fine motiver i fjærekanten og slik båtfester er alltid artige.

PS Personlig ville jeg forskjøvet ringen mot høyre slik at bildet ble litt mer balansert. Nå kan det virke litt tomt på høyre side. Var filteret strengt tatt nødvendig? :-)

esnorway sa...

La ut orginalen så får du se selv. jeg synes nok filter gjorde sitt mulig kunne ha beskåret det litt anderledes.

RuneE sa...

Jeg ville nok brukt det uten filter og bare "vanlig" PS da jeg synes bildet i seg selv har så mange interessante sjatteringer allerede, men det får bli en smakssak.

Jeg gskjønner godt problemet med beskjæringen - det gule i hjørnet ødelegger. Har lekt lii med beskjæringen i min versjon, speilvendt det, justert litt på kontrast, metning og skarphet. Ta det for det det er.

John sa...

Nå har jo jeg også sansen for å bruke Topaz og LucisArt filter så jeg syntes det ble kult. Utsnittet ville jeg nok endret litt. Alt i alt så er bilde bra det ES. Dette er vel fra Nevlunghavn?

esnorway sa...

Ja er den ringen jeg mente din kone ville ha likt. Å laget den mulig litt insp av hun og litt av ditt da du liker det filter å jeg synes det ble bra men mulig skulle ha snudd på det som rune gjorde men det er som sagt en smak sak.

Ivar Ivrig sa...

Synes du har fått til "filtreringen" bra her ES. I mitt rara trønderske hode er det bedre enn originalen. I likhet med Johnnyboy så liker jeg Topaz og LucisArt.

RuneE sa...

Jeg likte din siste versjon betydelig bedre, men jeg må få mumle i skjegget at på min skjerm virker den en smule overkolorert.

esnorway sa...

Mulig du burde få justert skjermen din litt? Siste ver er laget litt mere på det jeg har fått tilbakemeldinger på sikkert ikke helt perfekt men det skal det nå ikke være heller til det sitter jeg på for dårlig utstyr og ikke nok kunskaper til å få til enda.Men ville se hva jeg kunne få ut av det blide. Grunn til at jeg brukte topaz er at rusten på ringen kom litt bedre frem på skjermen min og sprekker i mur og ble også litt mere markant å se på synes nå jeg.Da har du forklaringen til bruk av filter.

RuneE sa...

Jeg bruker Spyder på skjermen, selv om skjermer alltid kan bli bedre. En annen ting er at du sikkert har arbeidet fra den helt originale fil, mens jeg har tok mitt fra den tilleggssfilen som du la ut. Dersom alle her en gang startet med samme (RAW)-fil skulle det bli interessant å se hva de forskjellige kom frem til.

Eller så er det smak og behag.

John sa...

Den siste versjonen ble nok den beste Es. Det er det jeg også liker ved Topaz og LucisArt at de får frem strukturer og detaljer veldig godt.
Da blir det litt mere smell i bilde :)

Kansje vi skal teste at alle justerer en rawfil for å se hvor ille det kan bli ;) Jeg har ftp server oppe og 10/10 linje så jeg kan legge ut en fil om ønskelig :)

RuneE sa...

Det er jeg gjerne med på. Hva om vi satte en frist på en ukes tid og annonserte det grundig her på forhånd. Lot alle maile sitt bidrag til vår postkasse sammen med en kort beskrivelse og så la vi det ut for en felles diskusjon i en felles post? Man kunne jo legge ut en minimalt behandlet JPG versjon for dem som ikke behersker RAW også. Det kan godt være at den blir "best".

Vitsen er imidlertid IKKE å kåre noen vinner, men å lære.

John sa...

Ja jeg skal lage en nettfotomappe på servern og opprette et passord så kan vi teste det ut litt først. Det blir kansje ikke så lett å få folk til å bruke et FTP program heller. Skal sjekke hvor store mail jeg kan motta via EB. Det er også en løsning for de som ikke har raw konverter. så kan man bare kjøre rawfilen igjennom LR f.eks slik at man får en jpg.
Du får klekke ut et tema du da Rune :)
Ikke ta Fløybanen da :)