lørdag 14. mars 2009

Med Gorilla på tur

Da vi var innom på Fotomessen i Oslo sist søndag gikk jeg til anskaffelse av et Gorillaod Focus transportabelt stativ. Dette har tre svært bøyelige ben som gjør at det kan festes til hva som helst hvor som helst, eller strekkes ut til nærmest å ligge flatt på bakken. Mitt første forsøk med stativet er her. På bildet over er stativet med et TUNGT kamera festet til toppen av gjerdet på min terrasse. Det skal kunne balanser 3 kg, så jeg kan sikkert sette min største linse på også.

Nedenfor er et bilde jeg tok av en krokus i nabolaget. Her var stativet nesten flatt, men med det ene benet bøyd over kanten på en mur for stabilitet.

Bildet er tatt med makroobjektiv, ISO 100, F /11 og 1/15 sekund.

Skal jeg gi noen andre kommentarer må det være at siden det ikke kommer med separat hode, så må det skrues fast i kamera for hver gang. Det kan lønne seg å investere i et separat hode slik at man alltid har et hurtigfeste på kamera. Det ville også gjøre selve bruken av stativet i felten mer fleksibel. Selv har jeg et stort Manfrottostativ og da måtte det bli et Manfrottohode til. De er ikke helt billige.

7 kommentarer:

Mokomoko sa...

En genial løsning på stativ. Må vel oppgradere ja, har typen Zoom, med et FLM Centerball 24kulehode, kompakt, stødig og fornuftig pris på det. Kjøpt hos Ur og Foto i Bergen, beste butikk i by'n!. Kulehodet er veldig bra og stødig, men stativet blir litt for spinkelt med speilrefleks og stor linse. Usikkert på om jeg ville satt på et stort kulehode med plate, mister litt av fordelen med str på stativet.

RuneE sa...

Jeg har handlet mye hos Ur og Foto, men etter konkursen kan de ikke lenger matche på Canon (god erfaring med Foto-Jørgen når det gjelder kunnskap - JapanFoto er god på pris, men variabel på kunnskap). Min Manfrotto er kjøpt der i høst. Kanskje det lar seg gjøre å kombinere et Manfrottofeste med et slikt minihode.

FotoKnusen hadde er minihode, men det måtte også skrues på kamera, så det var bare en halv løsning.

Marie sa...

Mykje eg ikkje har greie på her, men eg ser at resultatet blir topp!

Hadde du budd nærare meg skulle eg meldt meg på kurs hos deg :)

GAWO sa...

Helgekurs Marie, helgekurs. Eller halvårskurs... Jeg tror vi må be pent om et kurs.

Jeg har mye å lære av guttene, de har stadig noe nytt for seg. Jeg har sett de stativene, men syntes det virket så klumpete. Men egentlig så er det genialt. Ønskelisten til bursdag begynner å fylles opp.

Den krokusen RuneE er virkelig fin. Er det su selv som er gartneren også?

RuneE sa...

Takk for den positive omtale! Det virker veldig artig som et supplement til vanlig stativ. Jeg har også et "hjemmelaget" en-bent stativ, men det fungerer best for video.

PS "Gartneren" er nok i nabolaget - mine fingre er langt fra grønne...

John sa...

Regner med at det er Gorillan og ikke du som har holdt kamera på Krokus bilde :) Flott bilde.

Ivar Ivrig sa...

Har sett på et slikt jeg også, men tenkt at det sikkert ikke er noe å ha. Men du fikk meg til å skifte mening. Takk :-)