søndag 8. mars 2009

UnicornFish


Prøver meg på et første bilde...

Bilde er tatt november 08 i rødehavet. har brukt 2 blitser, en på hver side av objektivet for å etterligne en ring-strobe. Bilde er ubeskåret, men har brukt litt vibrance, clarity og saturation.

Kommentarer mottas gjerne på komposisjon. Hva kunne gjort bilde bedre?

7 kommentarer:

MTSS sa...

Wow... flott bilde. Rene portrettet, jo. :-)

Hmmmm...har ikke kunnskap til å uttale meg om at det kunne vært gjort annerledes.

Ivar Ivrig sa...

Velkommen.

Kult bilde. Siden jeg ikke ser hva som er utenfor bildet kan det bli vanskelig, men tror kanskje jeg ville ha prøvd meg fra en lavere vinkel også. Fått mere dybde. Muligens refleksjoner fra glassveggen kommer fram da. Da er det kjekt om man har pola-filter.

Tror faktisk ikke jeg har sett en slik fisk før. Snål nese da :-)

RuneE sa...

Imponerende, ikke mist ettersom det er tatt hundervanns! Der har jeg ingen kompetanse, men jeg ser at du har fått øyet bra og det er noe fuglefotografene vet å sette pris på.

Men her må man vel bare ta fiskene som de kommer? Har arbeidet en del med ringblitz i "gamle dager - dette ser ut til å fungere bedre. Ringblitzer kan gi litt "flate" bilder.

John sa...

Hei og velkommen!
Sier som Rune her, imponerende bilde av en meget artig skapning av en fisk. Farger, lys og skarphet er det ingen ting å si noe på.
Har null erfaring med å fotografere under vann så da har jeg heller ikke noe konstruktivt å bidra med.

Toby sa...

Takk for tilbakemeldinger!
Setterpris på alle kommentarer. hva som gjør bilde bedre er ofte også en subjektiv mening. Ting som fungerer over vann virker undervann når man tenker komposisjon :)

Enkelte fisker beveger seg ikke så mye (som denne) så det gir muligheter for mange angrepsvinkler :)

Ivar Ivrig: lavere vinkler skal prøves. takk for tips :)

RuneE: ang. dine erfaringer med ringblitz og dybde i bilde. har du konkludert noe med hva det er som gjør de flate? Er det fordi man ikke får lyst opp området bak like godt for å skape kontrast mellom det man tar bilde av og bakgrunnen?

RuneE sa...

Min erfaring var akkurat det - alle deler ble like godt opplyst og derfor ble det liten kontrast og noe av den tre-dimensjonale effekten forsvant. I mitt tilfelle dreide det seg om kliniske bilder der det var essensielt å ha mest mulig informasjon. Da fikk heller det estetiske vike.

Det du har gjort her virket veldig bra slik jeg ser det.

Randi sa...

wow....for ett bildet!!her har jeg ikke peiling på hva som kunne vært gjort anderledes.