lørdag 7. mars 2009

En glad hund

Her er ett av ynglingsobjektene mine: hunden vår. Den pleier ikke sitte stille mer enn 0,2 sekunder og er stort sett vanskelig å få til å være rolig nok til å få et såpass brukbart bilde. Men her var jeg ute med et ukjent antall godbiter :)

8 kommentarer:

RuneE sa...

Velkommen til både deg og hunden! Her var det liv i både nese og øye (hundens høyre øye var kanskje noe skjult?). Fint at det ikke er noe rødøyeproblem og det er bra eksponert.

En blitz på kort avstand kan gi et litt brutalt bilde - kanskje du kunne prøvd med litt lengre avstand og heller zoomet inn? Den delte bakgrunnen kan virke litt forvirrende.

- Rundtomrundt sa...

Hmmmm... Takk for inspill. Jeg haar lagt merke til "brutaliteten", men ikke tenkt over hvordan jeg kan redusere det.

Jeg er klar over at bakgrunnen ikke er den beste, men dette bildet var egentlig ikke nøye planlagt. Hunden stod nå der på toppen av trappa, og jeg var på vei opp med kamera (og hadde tilfeldig vis med meg noen godbiter i lommen :).

RuneE sa...

En annen måte er å bruke en ekstern blitz som du lar reflektere fra f.eks. taket. Da får du en jevnere belysning. Andre reflektorer er også brukbare, men det er sikkert vanskelig med en travel hund! Men her er det helt sikkert folk som vet mye mer om emnet enn det jeg gjør.

Anne-Berit sa...

Ønsker meg ekstern blitz som Rune nevner her.Jeg syns det var et artig bilde.Super kar den hunden din.

MTSS sa...

Nydelig hund.

Nei, det er vel ikke alltid så lett å velge bakgrunn til en aktiv tass...så alternativet er jo da å redigere bakgrunn.... har du redigeringsprogram?

Hvis ikke, så er vel alternativet å ta haugevis av bilder, i et miljø du har kontroll på.....

- Rundtomrundt sa...

personlig bruker jeg Adobe Lightroom til å fremkalle raw bilder til jpg. Jeg pleier ikke redigere bilder med hjelp av redigeringsprogram, men jeg ser at det kunne hjulpet akkurat i dette tilfellet. Noen gode forslag? Hva bruker folk her? Jeg har vel Adobe Elements som fulgte med pc'en jeg bruker, men har ikke satt meg inn i softwaren.

MTSS sa...

Bruker photoshop 6. Har Elemnts 3, men, ikke satt meg inn i det..

Jeg ville vel endret bakgrunnen på ventre side (kan i photoshop), ved å jobbe med lag. Tror det går i Elements også.

Ivar Ivrig sa...

Velkommen skal du være.

Rune er inne på dette med blitz. Selv bruker jeg ikke blitz, hvertfall ikke oftere enn annethvert jubelår. Personlig synes jeg de innebygde blitzene gir for mye lys og skygger. En ekstern blits er nok bedre. På noen kamera kan du faktisk stille inn styrke på blitsen også. Det hjelper.

Men for all del, prøv dere fram, finn ut hva dere synes er bra/dårlig. Det er det viktigste uansett ;-D