søndag 4. juli 2010


Her er et bilde jeg tok fra blomsterbedet her ute en dag.. Har redigert det vel og merke :)
Nikon D3000, Nikkor 55-200, Iso 200, Blender f4.5, Lukker 1/60, brennvidde 85mm

7 kommentarer:

Dagrun sa...

Det ble et trist bilde. Sikkert meningen, men må bare bemerke det siden det er det første som slår meg.:)

Blomsten til venstre er ikke helt i fokus, det gjør ikke noe det alltid, men når de sidestilles som her, så synes jeg de bør være i fokus begge (på innlegget under har du dybde innover, og da synes jeg det er mer på sin plass at noe er i fokus, og noe ikke er det, her fremhver du to blomster i rødt, da bør de være mer likestilte).

Dagrun sa...

Herlighet, det var en fryktelig negativ kommentar, og strengt tatt ikke ment sånn. Jeg må jo si at du har skapt et stemningsfullt bilde, og ikke minst det som kanskje kommer best ut: At du har klart å fristille de røde blomstene svært godt. En god jobb, særlig når en ser alle de små, røde bladene du har jobbet med.

Camilla sa...

Takk :) Øvelse gjør mester ;) Så jeg tar imot alt jeg kan få av tilbakemeldinger :) Jeg er utrolig amatør når det gjelder kameraet.. Har null peil på lukkertid osv..

RuneE sa...

Nå hadde vi jo satt pris på at du la ut i teksten hvilke settinger du hadde brukt - bildet ditt inneholder ingen EXIF-informasjon heller. Hadde vi visst litt mer, så hadde det vært letter å kommentere.

Jeg må si som Dagrun at rosene burde vært i fokus begge to da de er omtrent sidestilte. Den tunge og våte kveldstemningen er en smakssak.

PS Teknisk kunnskap er nødvendig og ikke spesielt vanskelig for å komme videre. Det ligger en hel masse lenker til høyre der du kan finne svar på mangel ting.

Camilla sa...

Nå har jeg lagt inn litt informasjon om bildet..

RuneE sa...

Det hjelper. Vi er alle - meg selv inkludert - ikke flinke nok akkurat her :-)

Umiddelbart ville jeg si at du burde øke både blenderen (større tall gir mindre åpning og mer dybdeskarphet) og brukt en raskere lukker, minimum 1/125 sekund for å unngå bevegelsesuskarphet (jeg kjenner ikke objektivet ditt så jeg vet ikke om det har bildestabilisator). Alt dette vil kreve at du må heve ISO, kanskje til 800, men det burde kamera ditt klare.

Jeg vet ikke om du har mørknet bilde i et program eller om det var så undereksponert som det kan virke. Dersom du har gjort bildet mørkere i ettertid har du mye å gå på, ellers er det verre.

Jeg tipper du bruker JPG-format - for slike bilder burde du vurdere en gang i fremtiden å bruke RAW-format. Det er vanskeligere, men mye mer fleksibelt.

Camilla sa...

Takk :)
Jeg gjorde det mørkere i Lightroom 3 :) Så det var ikke så mørk når jeg tok det nei.. Skal ta med meg tipsene videre!