lørdag 10. juli 2010

Havørn på Bremsneshatten, Averøy

Originalbildet, helt uten beskjæring eller noe..ser i tilbakemeldingene noe om RAW...tar gjerne imot forklaring på hva det er...må innrømme at pulsen var temmelig høy her, så at det i det hele tatt ble noen bilder er forunderlig for meg..

Besøk gjerne bloggen min
Hagemor Fotosafari

Eva Cathrin

7 kommentarer:

Dagrun sa...

Majestetisk vakkert! Nydelig komponert. Øyekontakt. Kjempebra.

Litt mørkt kanskje, men du har kanskje beskjært en del og har ikke mye igjen å hente? Det er i alle fall litt fortegninger i det blå på min skjerm, som jeg tror er pga. at du har dratt i kontraster/lys(?)

Hagemor sa...

ja, jeg har lagt på litt bakgrunnsskygge, fordi jeg syntes det ble mer dramatisk, og så har jeg endelig lært meg å bruke litt slikt..

RuneE sa...

Det kan ikke ha vært lett å fange denne - godt gjort! Må si meg enig med Dagrun i at jeg synes bildet er en smule mørkt (også fuglen) og at støy og "banding" ble vel tydelig.

fotogigen sa...

sikkert ikkje lett å fange denne på brikka, men eg synest den blir for mørk.Alle detaljer i fjerdrakta forsvinner i dei mørke områdene, som dei andre seier her er det også vel mykje støy i bakgrunnen.Bedre lykke neste gang :)

Dagrun sa...

"Banding" var ordet jeg ikke husket. Takk, Rune.

Har du prøvd å lette på lyset på skyggene bare på ørna? Kanskje er det mulig?

(Tar du bildene i RAW har du mye mer å gå på til sånne typen justeringer før du "ødelegger" bildet i etterbehandlinga. Men det vet du sikkert alt:)

Hagemor sa...

haha, nei, jeg vet ikke hva banding elller noe slikt betyr...bildet er lysere i utgangspunktet, men jeg har begynt å tørre litt på Picasa3..egentlig liker jeg best ubehandlede bilder, og ser fra tilbakemldingene at det nok er best.

Tusen takk :))
jeg får fortsette å prøve, men er jo helt fersk blondinefotograf, så det tar nok en stund før jeg er så heldig igjen.

:)

Dagrun sa...

Raw er en innstilling på kameraet ditt. Du stiller inn slik at alle bildene blir i størst mulig oppløsning når du tar det. Tar du bildet i RAW har du mye mer å hente i etterbehandlingen. Jeg overeksponerer ofte bevisst bilder (slipper inn for mye lys så de blir litt lyse), og da kan jeg lett justere dem ned i photoshop etterpå uten at jeg ødelegger noe som helst.