søndag 31. januar 2010

Svartspett

Klassisk naturfoto er min greie. Jeg er ingen kunstner og er ikke særlig kreativ. Jeg dokumenterer heller det jeg ser i naturen. Jeg har etterhvert forstått at gode klassiske naturbilder ikke kommer av seg selv. Det ligger ofte mye planlegging og kunnskap om motivet bak en god eksponering. I tillegg må man jobbe med en del elementer man ikke rår over. Vær, temperaturer, lysforhold, vindretninger osv... Når dyret/fuglen samtidig er vill og fri, kan ganske mye gå skeis.... -Heldig vis:)


Klikk på bildet for større versjon...


-Men noen ganger klaffer noen av parametrene som skal til for å få et bra bilde. Teknisk er det mye som mangler på dette bildet, men dette er en av de opplevelsene jeg hadde helt i starten av fotokarrieren som gav enormt med mersmak. Jeg var heldig og "ramlet" opp i situasjonen der en svartspett tømte en liten gran for stokkmaur. Den kom tilbake flere ganger i løpet av en time og jeg fikk dokumentert seansen.

På bloggen min kan du lese "hele historien" og se flere bilder:)

Bjørn O

2 kommentarer:

RuneE sa...

En sann fornøyelse å se. jeg har selv forsøkt meg på hakkespett som det er en del av rundt hytten vår, men mine parametre har ikke klaffet som dette:

Dagrun sa...

Jeg har stor tro på at det krever mye forberedelser og tankegang og ikke minst at en forstår hvordan fotoapparatet fungerer.

Jeg har aldri klart å fange en eneste fugl med kameraet, men jeg har prøvd meg på et og annet insekt (uten sammenligning forøvrig;) og jeg vet at det å faktisk få det i fokuk og på den måten en ønsker å formidle det er en hel vitenskap.