lørdag 23. januar 2010

Ålesund

Dette er et av de første bildene jeg tok i HDR. Kunne sikkert vært redigert litt bedre, men synes selve motivet var fint med snø på toppene og solstrålene som bryter gjennom ute i havet. Brukte Photomatix til HDR redigeringen. Fikset litt på det senere i Lightroom.

8 kommentarer:

Dagrun sa...

Å et Ålesundsbilde jo! Fantastisk vakkert (motiv, hehe) og bildet. Nydelig himmel.

Dette motivet er ikke akkurat lett å fange på en ny måte, men du har klart å tilføre mye med HDR-fremkallingen.

PS Heller horisonten litt mot venstre eller er det Sukkertoppen og Godøya som lurer oss?

PPS når jeg klikker det stort, så ser jeg at det er bittelitt utflytende mellom de forskjellige versjonene (jeg tror i alle fall det? Litt her og litt der, ut på venstresiden for eksempel)

Råbjørn sa...

Ja, mulig det er litt skjevhet. Ikke så lett å se det på en pc skjerm. Mener å huske jeg måtte bikke det litt når jeg monterte det på lerret.

Utflytende? Hva mener du? Det grå som er kommet nede langs sukkertoppen? Det kom da jeg gjorde bildet mindre. I full size er det ikke slik...

RuneE sa...

Jeg har ikke den store erfaringen med HDR, men har da oppdaget at et motiv fort kan ødelegges. Det har ikke du gjort her. HDR-bilder vil alltid være litt spesielle og her har du i tillegg tydeligvis hatt noe spesielle lysforhold. Horisonten er for uklar for meg til å avgjøre om den er rett, skjev eller muligens litt fortegnet (kraftig vidvinkel? - tok "hovedbildet" inn i PS og fant antydninger til det siste)

Uansett - Bre Bilde!

Synnøve. sa...

Dette var ett flott bilde.
Eg er ikke så flink med at komme med kritikk på samme måte som de her oven. Kan ikke så mye om fotografering slik. Men eg lärer.
Liker lyset i bildet. Liker speciellt lyset og fargen på skyane mellom Sukkertoppen og Godöya.
At bildet dessuten er tatt i (for meg da) verldens vakkreste by. Det er en stort bonus.
Synnöve.

Anonym sa...

Dette var utrolig spessielt og jeg likte det veldig godt:o)

Dagrun sa...

"Utflytende" ja, jeg mente at det ser ut som om bildene ikke matcher helt 100? (f.eks. på noen vinduer ser ikke karmene skarpe ut litt her og der.) Jeg klikket det stort nå igjen, og jeg får fremdeles den "følelsen" i den grad en kan snakke om følelse når en ser på et bilde, men jeg synes jeg ser at det er to bilder oppå hverandre og at de ikke er helt. En ser det litt på Brosundet også.

Men, det er kanskje en helt vanlig effekt av hdr, jeg har bare prøvd HDR et par ganger og ikke fått dreisen på det i det hele tatt, som du har...

Råbjørn sa...

Jeg klarer ikke å se det, hehe. Lenge siden jeg tok dette bildet, men jeg er ganske sikkert på at det er mer enn bare 2 bilder oppå hverandre. Brukte som regel minst 3stk.

Tonje Margrethe Akerholdt sa...

Noen som kan lære meg HDR???? Ser så kult ut!