onsdag 6. januar 2010

Akvariet i Bergen

Dette er definitivt mitt favorittsted å rusle rundt med apparatet, så da jeg endelig fikk meg nytt kamera (Canon EOS 5D Mark II), måtte det prøvekjøres der. Alle bildene er tatt i RAW og etterbehandlet i Photoshop.
f/2.8, 1/80 sec, ISO-2000, 50mm


f/5, 1/100 sec, ISO-1250, 50mm


f/2.8, 1/80 sec, ISO-3200, 50mm

10 kommentarer:

Dagrun sa...

Fy søren så flotte og skarpe bilder, og det tross ISO-en! Jeg har bare tatt akvariebilder et par ganger og resultatet har ikke vært i nærheten av dette, så all ære til deg.

John`s Photography sa...

Flott bilde serie fra akvarie. Gratulerer med nytt kamera. Ser jo at D5mkII nesten er på høyde med D700 på høy iso ;)

obskur sa...

Dagrun: Med fire akvarier trykket inn i den lille leiligheten vår, har man vel etterhvert fått en viss erfaring med akvariefotografering ;) Jeg er svært fornøyd med hvor lite støy det er ved høy ISO, men dessverre viser det ikke så godt på de to øverste bildene da det er enormt mange partikler i vannet som ser ut som "støy". Mye kan fjernes i PS, men mesteparten må bare bli værende :P
Har du muligheten noengang, ta deg en tur på Akvariet - det er veldig gøy! :)

John: Hehe ;) Takk!

Dagrun sa...

Oj, ja da skjønner jeg at du har en viss trening. Jeg har hørt at et tips for å "isolere" en fisk fra resten og få et pent bilde av den ene fisken er å bruke en glassplate en putter ned i vannet for å avskjære den. Glassplaten vil jo ikke vises på bildet.

Men, du har tydelig nok ikke problemer med fiskeportretter... tenkte bare jeg måtte dele lell.

Dagrun sa...

Forresten så har vi jo Atlanterhavsparken her i Ålesund og det er litt av et akvarium altså, men oftest har jeg mer enn nok med å løpe etter ungene når jeg er der og fotografering blir det mindre av;)

obskur sa...

Absolutt en god idé, men svært mange fisk ville blitt alt for stresset av å bli fanget slik til at det er forsvarlig. Man må stort sett ganske enkelt smøre seg med (masse!) tålmodighet ;)
Ellers har jeg oppdaget at det kan være en fordel å ha resten av rommet helt mørkt - ikke bare unngår man refleksjoner, men fiskene legger ikke merke til fotografen og blir lettere å fotografere. Dersom man kommer for nærme, blir de ofte litt skremt og gjemmer seg mellom plantene (dog dette variere svært mye fra rase til rase).

RuneE sa...

Imponerende, rett og slett. Og jeg har prøvd på akvariet, men kommer absolutt ikke til å legge ut noe!

ninabakke sa...

Så stilig :)

Litt pixlete i bakgrunn på nummer 2, ellers kult :)

obskur sa...

ninabakke: Partikler og luftbobler i vannet er definitivt det største problemet ved akvariefotografering og det er nok heller det som er problemet på nummer to (og delvis nummer én) enn støy. Jeg forsøkte å fjerne det i PS, men da så det bare falskt ut.

ninabakke sa...

ok, det er kanskje bare det, ser liksom ut som "pikselsprekk"