tirsdag 12. januar 2010

På foringsplassen

En sulten herremann (Gråspurv)
Nysgjerrig (Rødstrupe)
Da har jeg endelig fått meg stativ og håper fuglebildene mine blir biittelittegranne stødigere.. Jeg har også fått meg en Tamron AF 18-270-linse..men jeg sliter med at den ikke vil fokusere...den liker bare landskap.. Tar gjerne imot tips.
Kom på besøk til Hagemor eller Hagemor Fotosafari

Eva Cathrin

6 kommentarer:

Ivar Ivrig sa...

Et tips når det gjelder slik type fotografering er at du setter kamera i manuell fokus og så fokuserer du på et punkt/sted der du vet dem setter seg. Og lar linsa peke dit hele tiden. Så når småfuglene kommer å setter seg så trykker du på snorutløseren. Har selv prøvd å følge med disse raske fuglene, men fikk ikke til. Derfor endte jeg opp med manuell fokus mot et punkt og ventet så til en fulg satt seg der. Snorutløser er også å anbefale.
Som du skjønner så må det tålmodighet og litt flaks til når en skal fotografere dyr ;-)
Lykke til videre.

John`s Photography sa...

Artige positurer på disse to pippipene :)Gratulerer med stativ og nytt objektiv.

Et objektiv som har har zoom område fra 18mm til 270mm vil ha noen kompromissløsninger pga bl.a 15x zoom. Dette vil gå noe utover den optiske ytelsen og generelt så vil de også bli lyssvake i den lange enden (270mm - f/6,3) Disse bildene er tatt på 270mm med blender 6.3 og iso 640. Så jeg vil tro at kombinasjonen lite lys i disse dager og blender 6,3 er det som gjør at du sliter med trøblete fokus. Du skal også være klar over at objektivet ikke yter veldig bra optisk på minste blender. Generelt bør man blende et par hakk ned til f.eks f/8 (høyere tall mindre blenderåpning)- og ikke bruke minste blender for å oppnå bedre optisk ytelse(bedre skarphet), men dette vil da slippe inn enda mindre lys og gjøre fokuseringen enda verre. Det vil også gi deg lengre lukkertider som igjen kan gi deg uskarpe bilder pga at fuglen rører på seg. Det skal ikke være lett :) Det du da må ta til hjelp er å bruke en høyere iso verdi, dette vil øke lysfølsomheten på bilde brikken og gi deg korter lukkertid. Men dette kan igjen gi deg iso støy hvis iso verdien blir opp mot det kamera har som høyeste verdi. Håper noe av det jeg skreiv er forstålig :)

Hagemor sa...

hmm...ja jeg forsto litt..mest at jeg må ta fram boka som fulgte kameraet...her går det kun i auto...
Jeg har aldri tatt annet enn bursdag- og jule- bilder, før naboen utfordret meg og vi kjøpte kamera på tilbud i juli '09, så jeg begynner jo å se at de fantastiske bildene jeg tok da...kanskje ikke er like imponerende fremdeles. Skal lese å se om jeg kan gjøre noe med tipsene jeg har fått:)) Tusen takk.

John`s Photography sa...

Det er nok ikke dumt å bla litt i bruksanvisningen til kamera slik at man kan bruke det mer manuelt. En fotobok alla M. Fjørtoft sin Digital fotografi i praksis er heller ikke dumt å investere i. Vi har den i heimen her selv og den kan anbefales.
Man kan finne mye info på nett også.
Leser man igjennom alle de linkene vi har her under Tips og Triks så kan jeg garantere at man i hvertfall ikke har blitt en dårligere fotograf. ;)

Dagrun sa...

Jeg har lest bruksanvisningen min x antall ganger, igjen og igjen og igjen... og det er faktisk veldig nyttig. Det også å lese på nett som her. Fuglefotograferingstipset med å fokusere på ett punkt var ikke dumt.

Når det gjelder fokus, så kan det også være at på auto så velger kameraet veldig mange fokuspunkter, slik at du ikke treffer akkurat på fuglen? (Jeg vet ikke om det er mulig å begrense fokuspunkter på auto...)

- Rundtomrundt sa...

Søte pipper!
Jeg har samme objetiv som deg, og har oppdaget akkurat det John nevner her. Laveste blender stopp er ikke gunstig, og du blir avhengig av gode lysforhold når du ta slike bilder. Det samme gjelder i motsatt ende av skalaen.

Jeg har også slitt med å fokusere i auto med denne linsen. Det har måttet bli litt manuell fikling til på min side.

Men så fort det er bra med lys, så er det en super linse du har skaffet deg.