tirsdag 2. mars 2010
Tok bilder av disse krabatene da det var slangeutstilling her i byen. Var vanskelig å få skikkelige bilder gjennom terrariene, pga refleks, fettflekker osv. men syns jeg fikk noen som ble brukbare.
Lekte meg litt med redigeringen på de som ikke ble helt skarpe. Prøvde å heller å gjøre dem litt abstrakt. Vet ikke om det funket helt bra, men det er hvertfall artig å eksperimentere.

4 kommentarer:

RuneE sa...

Jeg har tillatt meg å endre størrelsene til det vi pleier å bruke dem her (jeg så at det var lastet opp store nok bilder). Jeg syntes at krypene kom bedre til sin rett da.

Det er vanskelig å ta slike bilder og jeg synes du er kommet bra fra det. Omgjøringen til monokromt fungerte bra her. Spesielt likte jeg det grønne nærbildet av slangeskinnet.

Det er vanskelig å ta slike bilder med glass, netting og lite lys.
Min lille erfaring tilsier:

Bruke RAW-format
Høyest mulig ISO
Størst mulig blenderåpning
Stativ hvis du kan

Jeg la tirsdag ut et bilde på min egen blogg. Det er tatt på akvariet i Bergen vha en Canon 40D med et Sigma 70mm/2,8 objektiv, med blender 3,5, 1/125 sek, og ISO 3200. Håndholdt. Etterbehandling i PS CS4.

Her er det nok andre med større erfaring enn meg.

Råbjørn sa...

Takk for at du fikset størrelsen. Glemte rett og slett av det :)

Bildene var håndholdt. Kunne nok blitt bedre med stativ, men var så mye frem og tilbake med kameraet for å prøve å ungå gjenskinnet og flekknene på glasset så jeg droppet stativet.

Jønne-bønne sa...

jeg synes at belysningen og beskæringen i det næstøverste S/H billede er rigtig god.
Billedet lever på egne præmisser, og man aner uhyggen!

Dagrun sa...

Jeg klarer ikke å ikke synes slanger er fryktelig ekle. Huff og grøss, dog liker jeg veldig godt denne serien og mønstrene du har fanget og får frem. Bra sett og vist frem, synes jeg.