fredag 26. mars 2010

Et prøveprosjekt som jeg mottar tilbakemeldinger med en stor takk :)

Hei jeg øver meg litt på å konvertere til sort hvitt bilder og her er jeg litt på gyngende grunn. Jeg ønsker veldig gjerne at dere kan gi meg tips og råd .

Tilslutt et bilde under ei skakkjørt bru :)


'

2 kommentarer:

RuneE sa...

Først: Monokrom er GØY!!!

Problemet er ofte hvordan man gjør det. Det finnes veldig mange måter å arbeide på. Den beste oversikten jeg har sett er Geir Brekkes artikkel fra foto.no, Fra RAW til sort/hvitt Den tar for seg de fleste av de mest brukte metodene for så å komme med sine egne vurderinger. Jeg har hørt forfatteren på emnet flere ganger og kan stå inne for at han vet hva han snakker om. jeg har også sett på storskjerm de fleste av de bildene han viser i artikkelen. Et bilde jeg nettopp har lagt ut er tydelig påvirket av hans måte å gjøre det på. Jeg har benytter PS CS4 med den innebygde CameraRaw konverter v.5,6. Det tilsvarer stort sett siste offisielle versjon av LightRoom på dette punktet. Det jeg har gjort er ikke ulikt det Geir beskriver om sine tulipaner i artikkelen.

Det er derfor vanskelig å vurdere dine bilder uten å vite utgangspunkt, hvor "du har tenkt deg hen", hvilken metode du har brukt etc etc.

Og til slutt det viktigste - egen smak og behag og det man selv liker.

Dagrun sa...

Jeg er også litt som Rune, usikker på hvor du vil. Hva skal bildene brukes til? På min skjerm ser det litt lyst ut i mellomfargene på det nederste bildet. Og det er også utbrendt delvis rundt mannen øverst. Men så ser jeg jo at du har lagt på vignettering, så du vil jo helt sikkert ha det sånn. Vignettering er veldig virkningsfullt.

Jeg tenker at du sikkert søker en spesiell effekt. At det skal se litt surrealistisk ut eller et eller annet?