lørdag 27. februar 2010

Snø i lys fra drivhuset

Jeg har diskutert med meg selv om jeg burde ha beskjært noe på sidene. Jeg har tatt noe fra høyresiden, men latt mye stå, siden jeg synes den skrå linjen på tvers er fin. Samtidig; er det stien som er motivet, eller er det den skrå, gulaktige snøflaten. Det ska'kje være lett.
Så har jeg brukt PS til å gjøre den guloransje fargen fra drivhuslampa noe mindre framtredende.

Edit:
Her er et forsøk på å gjøre noe av det Rune foreslår. Jeg har ikke brukt RAW-format, glemmer at det er mulig..., men har brukt "endre til svart/hvitt" i PS elements, og ellers beskåret. Jeg regner med at om originalbildet hadde vært i RAW-format og jeg hadde gjort som Rune foreslo, hadde jeg hatt muligheten til en noe mykere/varmere fargetone i bildet enn slik det ble her?Så var det Dagruns forslag. Du hadde kanskje satt mer plass på venstre side, eller beskåret mer på høyre?

7 kommentarer:

RuneE sa...

Det var et tydelig natrium-lys! Nesten for monokromt å regne og viser helt tydelig virkningen av fargetemperaturen.

For meg ble det kanskje en smule i overkant, og jeg ville nok ha justert den nærmere "normalen" (går ut fra at det er basert på en RAW-fil der du kan gjøre det). Smak og behag.

Diskusjonen om hvordan man skal beskjære dette ville sikkert tatt en halvtime i en fotoklubb - mulighetene er mange. Dette blir igjen helt personlig: Du har flere skrålinjer i snøen. Jeg ville tatt vekk litt av snøen til høyre for å få bedre balanse og samtidig tatt vekk en del av buskaset på toppen. Det kan virke forstyrrende.

Dagrun sa...

Uendelig med muligheter ja. Jeg ville gjort det helt s/hv også beskåret det på høykant, Jeg ville mao. stort sett beholdt stien innover også inn i mellom løvet. Jeg ville gitt mest plass på venstresiden siden stien går inn den veien.

Britt Åse sa...

Takk for gode svar :D Jeg skal eksperimentere !

Britt Åse sa...

Da har jeg forsøkt meg. Det jeg i alle fall skjønner, er at man må holde på med dette en god del for å utvikle sansene, siden det er ufattelig mye å ta i betraktning.
Jeg har forsøkt med ulik hvithet på snøen i forgrunnen til høyre, men synes det skal svært lite til før det blir alt for dominerende.

Dagrun sa...

Så gøy at du tester ut! Jeg heier nå på "min" versjon jeg da, hehe... (og det er min subjektive mening og ikke noe annet). Jeg synes det er viktig å vise hvor veien går og at det er litt plass rundt enden av stien, som bildet viser. Det er også, som Rune sier, sånn at den hvite snøen ikke er det viktige og det en trenger å se, men stien inn i bildet. Så mest av den og mist av den hvite snøen, ja.

Når det gjelder lyse elementer i bilder, er det viktig å tenke på at disse drar fokus (de drar øyet mot seg), slik at ofte er det lurt å tenke på det når en tar bildet også. Ikke lett med all denne snøen akkurat.

Forskjeller i hvithetsnyanser på snøen er kjempebra at du får frem.

RuneE sa...

Jeg slutter meg vel til Dagrunn, selv om jeg ville ha mørknet bakgrunnen litt mer og lekt litt mer med kontrasten, men det er peanuts i denne sammenhengen.

Britt Åse sa...

Så kjekt. Tusen takk! Dette inspirerer til ytterligere forsøk :D