onsdag 10. februar 2010

Debutant

Ny fotoamatør melder seg til tjeneste! Jeg prøver stadig å lære meg å ta bedre bilder. Til nå er det barndom som har blitt best dokumentert, men jeg har et mål om å utvide horisonten.

Dette er et øyeblikk jeg nylig fanget mellom far og datter:(Nå er jeg veldig spent om jeg har klart å gjøre alt riktig, tralla-la.)

4 kommentarer:

Dagrun sa...

Hjertelig velkommen skal du være, (og alt er riktig mhp størrelsen av bildet)! Et vàrt og varmt bilde.

Jeg liker godt at det er så tett beskåret/ tatt, det passer. Du har valgt stor blender og fokus er på ene øyet kanskje litt til høyre for det mellom øyet og øret eller noe rundt der (?). Det er veldig skarpt og fint der i alle fall.
Jeg synes du helt fint kan ha fokus der (jeg gjør det ofte selv), mens noen mener at begge øyne bør være i fokus på portretter... her uttrykker du jo nærheten, og det at hånda er så diffus synes jeg passer veldig bra.

ps Jeg lurer på om bildet er litt "rødt" (eller så er det min skjerm og den manglende kalibreringen som lurer meg igjen, andre kan få mene noe...). Hånda bak blir litt oransje i alle fall på min skjerm og kinnet på barnet blir litt rødt. Kanskje kunne det vært dempet litt.

pps Jeg synes klokka på armen er litt forstyrrende. Jeg ville sikkert beskåret til høyre for den for å ha bare hud...

r e d l i n e sa...

Takk for tilbakemeldingen! Ja, nå klarte jeg å henge meg opp i fokus på begge øynene og klarer ikke å se på bildet på samme måten lenger. Da ser jeg det i hvert fall til neste gang! (Klokken ble også brått veldig stor. Merkelig fenomen. Fnis.)

Ang. fargene så ser de egentlig OK ut på min skjerm. *myser* Kanskje det er min skjerm som er problemet?

RuneE sa...

Velkommen, velkommen! Hva skulle vi gjøre uten de søte små? Jeg er enig med Dagrun i at beskjæring og komposisjon virker OK, men jeg synes faktisk at slik du har plassert fokus så fungerer det bra. Du får en gradvis økning av uskarpheten mot kantene som jeg syntes kledde dette bildet.

Når det gjelder fargene så virker de rimelig riktige hos meg, men på kanten mot det rød/rosa (spesielt munnen).

Dagrun sa...

Hehehe... jeg prøvde å si det Rune sier mhp. hvor fokus sitter altså. At jeg synes det er fint på dette bildet at hånden blir ute av fokus.

(Jeg bare blandet inn det med fokus på begge øyne, det burde jeg sikkert ikke gjort for et sånt bilde som kler å ha fokus nettopp som det er.)