torsdag 11. februar 2010

Nytt eller gammelt

Har jobbet litt med å få et nytt bilde til å se gammelt ut og nå synes jeg det begynner å likne.
Bildet er fra Storgata i Grimstad forrige uke.

6 kommentarer:

r e d l i n e sa...

Kul effekt. _Er_ det Photoshop - eller er bildet tatt i snøvær? På hjemme-PC-en jeg sitter nå så liker jeg fargene best (koksgrå toner), men jeg tror kanskje bildet hadde mer bruntoner og kanskje dermed mer nostalgi over seg da jeg kikket på det på jobben i dag.

Gunnar sa...

Det er masse smådetaljer i photoshop + at det snør.

Dagrun sa...

Hva har du gjort da egentlig? Likte det kjempegodt. Jeg ser helt klart at det ser gammelt ut, også lurer jeg på hvorfor... støy og bruntone. Litt "gamle" hus. Skiltene i gaten passer kanskje ikke helt.. menneskene er vanskelige å se hvordan de er kledd, så de passerer.

Spennende!

RuneE sa...

Det er en anelse bruntoner hos meg også. Definitivt en følelse av gamle dager - hadde det ikke vært for "snubleskiltene" :-) Grimstad er en vakker by også om vinteren.

PS Skulle jeg si noe, så måtte det være at jeg synes vignetteringen er for kraftig. Etter min personlige mening bør den ikke være kraftigere enn at man ser effekten uten at man vet hva den skyldes. Alle er sikkert ikke enige.

Gunnar sa...

Grunnen til at jeg er på jakt etter en sånn "gammel look" er at jeg fikk en fårespørsel om å ta et familiebilde som skulle se likedan ut som bildene de hadde på veggen av olderforeldre og tippolderforeldre. Så dette er bare en prøve på hvordan det forhåpentligvis blir.
Jeg kan forklare i grove trekk hva jeg har gjort.
Først har jeg benyttet meg av denne
http://av.adobe.com/russellbrown/MadduxRAWOne_SM.mov og brukt nesten identisk med denne videoen. Så har jeg brukt 2 rammer i et plugin til photoshop som heter "photoframe"
Så til slutt er det levels og curves og farger. Jeg husker jo ikke detaljene her, men det er for å få det til å se greit ut på min skjerm.
Ellers, takk for tilbakemeldinger, veldig hyggelig.

Britt Åse sa...

Så morsomt! Tror du at du får lurt Adressas side 3 med dette? Jeg ble i alle fall lurt ved første øyekast, før jeg så snubleskiltene.