søndag 27. september 2009

Lier Sykehus

V.2


17 mm - Iso 320 - 1/50s - f/2.8

12 kommentarer:

RuneE sa...

Her har du virkelig fått frem forfallet i et gammelt rom. Det går fort når virksomheten opphører. Der har nesten en sepia-effekt, men jeg aner noen grønne grener utenfor. Har du "tonet ned"?

John sa...

Har faktisk ikke justert noe på fargen her. Har brukt fill light og clarity i LR og USM i PS. Så den sepia effekten kommer kansje av snart 30 års forfall ;)

Studio Natura sa...

Maaaan for en kul plass! Ivrig fortalte at du hadde fortalt om dette stedet. Tøfft å se. På dette bildet ser jeg for meg en lysere eksponering slik at det brenner helt ut i vinduene for å forsterke "overstrålingen" inn i rommet. Så drar du ned rommet forsiktig igjen på PCn.

Randi sa...

Skjønner ikke at disse bygningene får stå.

Bildet var tøfft.Jeg liker bildene fra dette sykehuset...selv om det er med skrekkblandet fryd.

Nesten så jeg tenkte jeg skulle ønske deg velkommen:-)

John sa...

SN, jeg har undereksponert noe her for at ikke lyset fra vinduene skal brenne helt ut. Skal se om jeg får justert det litt slik du tenker eller om jeg finner et annet et som er eksponert mer etter rommet.

Randi, Det er litt spooky å gå der nå man vet hva som har foregått der. Ja disse byggene som ikke er i bruk skal visst rives. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/buskerud/1.6521747

RuneE sa...

Jeg må si at jeg likte første versjon best, men kan være enig i at det gjorde seg bedre uten vignetteringen. Noe av "uhyggen" forsvant

Dagrun sa...

Hm, her la jeg inn en kommentar i sted som tydelig nok ikke ble lagret... men da tar vi det igjen.

Jeg liker best den mørke versjonen. Synes stemningen blir utrolig tøff i den. Det lyse fremhever jo "sykehus"følelsen i det at det er hvitt i seg selv, men likevel føles den mørke "riktigere". (Det var dagens fototekniske forklaring)

Også lurte jeg på hva du mener med USM? Hva har du gjort med bildet i photoshop?

John sa...

USM var et forsøk på å forkorte Unsharp Mask :)
Jeg forsto den fototekniske forklaringen din.
Da det kun er lys inn igjennom vinduene som gi lys i rommet så er det tildels vanskelig å eksponere riktig for å få med mest mulig detaljer i rommet.

RuneE sa...

Jeg liker fremdeles den mørke utgaven best, men kanskje du kunne gå tilbake og prøve litt HDR før rivingen starter?

Dagrun sa...

Ah, jeg trodde det hadde noe å gjøre med USM som noen objektiver har (som jeg tror betyr at det er stillegående zoom(?)), og jeg kunne ikke helt skjønne hva det skulle tilsvare i ps. Hehe.

Flott bilde i alle fall (også imponeres jeg over alle som behersker HDR, som Rune tydelig nok hentyder at du gjør).

John sa...

USM er også forkortelsen for Canon sin fokus motor i mange av dems objektiver. (Ultrasonic Motor) Så du var ikke på bærtur :)

Skal vurdere å ta med stativet og prøve å ta noen HDR bilder der ved neste korsvei. Tror nok ikke det rives med det første. Tror det meste dreier seg om økonomi. Det er jo ikke gratis å rive noe i disse kildesorterings tider :)

Viola sa...

Jeg tror jeg liker det mørke bildet best.. Men det lyseste er mindre skummelt.. Egentlig er de like fine til hver sin stemning.. sier jeg som aldri klarer helt å bestemme meg.. :/ Men at det er blitt så forfallent der!! :O