tirsdag 3. november 2009

Akt 1


Har tenkt en stund på å ta akt-bilder. Men amatør som jeg er så har jeg verken studio eller blitzer. Men jeg improviserte med å kjøpe 12m2 (brukte bare 6m2 her) med svart stoff som jeg hang opp og la over en benk og videre ut over gulvet. Og brukte nattbordslampa mi. Dette er da ett test-bilde før jeg får en annen foran kamera.

Veldig gøy og ikke sleasy i og med at man ikke ser edlere deler. Vet ikke hva dere her inne synes om slike bilder. Har flere om dere vil se. Bildet er rotert en gang mot klokken og "burna" i Photoshop CS4 slik at man ikke kan lagre bilde og hente mer info enn nødvendig.

12 kommentarer:

Charlotte - FO² sa...

Syns dette ble kjempe flott til å være første forsøk. Det er sikkert ikke lett. Har ikke prøvd meg på dette selv heller. Men syns du har gjort en god start her. Liker at man ikke kan se for mye av kroppen. Og spesielt ansiktet. Hadde vært moro å sett flere bilder. Og jeg er litt nysgjerrig på hvordan dette hadde sett ut i sort/hvitt.

Anonym sa...

ja synes ikke ansiktet skal være med i slik akt nei. det skal være litt "anonymt". men det er jo alt etter som hva man ønsker. Prøvde svart hvitt på ett annet bilde men synes det ble for flatt. bildet er originalt litt gulere så jeg kjølnet det istedet for å gjøre det svart/hvitt. men det er bare å prøve! man trenger ikke studio for å ha det gøy!

Dagrun sa...

Å så gøy med sånne bilder. Jeg kunne også veldig godt tenke meg å prøve, men det var det med å finne en modell som vil da, hehe...

Jeg liker veldig godt at du har så mye mørkt rundt modellen.

Vil gjerne se flere bilder, så klart!

Anonym sa...

her har jeg rett og slett brukt selvutløser. så dette er meg, jeg fant ut at jeg måtte vise andre hva jeg hadde i tankene når jeg spurte om de ville være aktmodell. så nå har jeg flere jeg skal ha foran kamera. og det er jo kjempegøy! skal se hvilket annet bile jeg kan vise dere!

RuneE sa...

Jeg er imponert av at noen prøver noe så vanskelig - og med null kompetanse kan jeg bare sitte her og måpe. Over alle sammen.

Anonym sa...

åy (:

RuneE sa...

Det var positivt ment :-)

Anonym sa...

ja skjønte det, men hadde ikke forventet såå positiv tilbakemelding :) men det er kjempemorsomt å gjøre ting utenom det vanlige selv om man ikke har pro utstyr og masse penger! Prøv davel :)

Lasse Nordvik Wedø sa...

Dette var spennende :)
På min skjerm ble dette bildet, og det andre du la inn litt vel mørkt. Det er muligens bare manglende kalibrering i fra min side, men ligg mer lys på objekt hadde gjort seg.

SV elelr sepia gjør seg veldig på slik bilder. Liker og hvordan dette bildet er komponert. Har du en egen bakgrunn, eller har du redigert det i etterkant?

Anonym sa...

ja jeg lærte en del av den første testen =) Kan med fordel ha mye lavere ISO f.eks. For det ble veldig kornete. Bakgrunnen er en stoff"bit" på 6 m2 som jeg hengte bak meg :) Stoffet ble kjøpt inn spesielt til denne anledningen :p nå var utgangspunktet å få konturene, så egentlig har jeg fått med litt for mye. Så det kommer jo ann på hvor mye man vil vise og smak og behag og alt det der. Kommer til å prøve en del forskjellig, men neste gang blir det lettere siden noen andre skal være foran kamera og jeg slipper å være både modell og fotograf :P

lasse thomasgård sa...

kult at du har fått til dette med de hjelpemidlene du hadde :D
eneste jeg kan pirke på er all det svarte som gjør absolutt ingenting...
ellers så er bildet veldig bra :)

Anonym sa...

syns det svarte gjør at jeg ser enda mindre og "svakere" ut :) men det er jo smak og behag. Jeg prøver litt forskjellig, mye svart, lite svart etc. :)