torsdag 5. november 2009

gatelangs

Drister meg innpå med et bilde tatt i Praha i våres...
En fantastisk by med mange kontraster.Dempet fargene noe,men ellers ikke gjort noe med det.

/bajas

Her har jeg lagt ut sv/hv-versonen jeg faktisk lagde først...syns ikke jeg kunne dra kontrasten lenger,for detaljene ble borte og bare for svarte...(jakken til mannen)
Noen som kan gi meg noen tips på hvordan bildet kan bli bedre?
Redigert av Dagrun:

10 kommentarer:

Dagrun sa...

Å dette var et sterkt bilde. Så gripende. Jeg tror kanskje jeg ville dratt enda mer i kontrastene, jeg liker at du har dempet fargene. Det er lys i overkant av bildet, slik at personen kommer i skyggen, og det ville jeg ha forsterket med å øke kontrasten. (samt at kontraster ville fått frem enda mer av brosteinen).

Bajas sa...

Takk for kommentar,Dagrun.
Ja,det er et gripende bilde... Gikk gjennom hele Praha og knipset bilder av fantastiske bygninger,men her og der satt det en og annen tigger. Det som var spesielt,var at alle tiggere satt på denne måten...det som fanget oppmerksomheten min her,var hunden, som hadde samme stillingen,og tydeligvis svært vant med situasjonen...syns det var så rørende at jeg bare måtte knipse...disse satt under en bro,og lyset var derfor ikke det beste,men likevel...syns bildet forteller noe...

Har lagt ut den svart/hvitt versonen jeg lagde først,fordi jeg syns det passer best som et svart/hvitt bilde...men jeg syns ikke det ble så bra... tips taes imot med stooor takk!
/bajas

RuneE sa...

Personlig liker jeg den øverste bildet best. Det er litt mer stillferdig. De sterke kontrasten i det nederste skriker mer - men det er igjen avhengig av hva du vil formidle.

Det går jo osgå an å få frem flere detaljer i brosteinen uten å ha så sto kontrast som i den øverste delen (bruk et justeringslag med en maske som bare dekker steinen). Det er mange muligheter.

Dagrun sa...

Ja, gjør som Rune sier. Det ville jeg gjort i alle fall... altså økt kontrastene i deler av bilder (ved hjelp av lag) også visket gjennom slik at originalversjonen kommer frem på mannen.

Ellers synes jeg det nedeste ble for lyst faktisk. jeg likte at han sitter i skyggen på det øverste, jeg mente egentlig mer å få frem at det er såpass lyst over ham...

Dagrun sa...

Jeg tillot meg å redigere kjapt, bajas (se nederste versjon). Sånn mente jeg det... du trenger ikke like det.:) Jeg mente bare å få frem mer skygge og samtidig kontraster i skyggen siden det er så mye tekstur rundt ham...

RuneE sa...

Jeg tror Dagrun her er inne på rett vei. Jeg likte denne.

Jeg kunne faktisk også tenke meg å forsøke en 1:1 beskjæring rundt mann og hund (tett beskåret på høyre side - mer luft til venstre)siden det er ubetinget hovedmotivet, men jeg vet ikke om originalen din tåler det.

Bajas sa...

Dagrun og RuneE! Digger at dere fordyper dere! =)

Dagrun: Jeg syns du har helt rett i måten du fikk fram brosteinen mer. Han ble på en måte "mer dratt ned i brosteinen" Og dermed understreker man motivet.
Må sette meg mer inn i dette med lag og sånt,skjønner jeg!
Bra verson Dagrun! Du er flink!! =)

RuneE: forsøk gjerne med beskjæring. Bildet er som det er. Det er ikke beskjært. Tok bildet tilfeldig i forbifarten,en smule beskjemmet,kanskje, over å knipse bilder av andres triste skjebne,men kunne ikke dy meg. De grep meg bare.
Ble litt overrasket over hvor sterkt bildet ble selv når jeg så over bildene da jeg kom hjem,og jeg likte bare linjene i bildet. Vet ikke helt.

Gjør det dere vil med bildet,jeg kan godt legge ut orginalen om dere vil...?? Hva mener du med om orginalen tåler det,RuneE? *grøønn*
Jeg VIL ha det inn med teskje her! ;)
Feel Free!!

Klem/ bajas

RuneE sa...

Det jeg mente var om bildet ditt var så mye beskåret allerede at ytterligere beskjæring ville ødelegge.

Å legge ut hele originalfilen vil bare bruke opp din kvote på Blogger, så betrakt bare det jeg skrev som et forslag det hvordan du kan "leke" med bildet. Det er fort gjort å redigere et bilde "ihjel".

PS Dersom du ikke allerede bruker RAW-format, så vil jeg anbefale det varmt. Det gir deg mye større muligheter, men er litt mer krevende.

Marianne sa...

Gripende og flott bilde dette her..Dagruns versjon er absolutt den beste..Du har virkelig fått fanget en stemning her!

Pernille sa...

Et meget sterkt, gripende og nydelig bilde. Skjønner godt at du bare måtte knipse det!