søndag 6. juni 2010

Solsikker fra Ikea :)

4 kommentarer:

fotogigen sa...

hei, her trur eg du har skarpet opp bildet for mykje, var det uskarpt før du redigerte det?deet ser rett og slett litt "unaturlig" ut når eg tek bildet opp i full størelse

Dagrun sa...

Usikker på om det ikke bare er det at blomstene ikke er ekte som gjør det? Ser hva fotogigen mener. Det vises særlig på bladene ytterst til høyre, men ejg ser ikke noen pixler eller noe sånt på min skjerm.

Flotte kontrastfulle farger i bildet.

RuneE sa...

Jeg tillot meg å justere dette bildet til bredde 800 - oppskriften står til høyre i sidefeltet.

Når det gjelder mulig for sterk opppskarping, så er det en veldig tydelig "banding" i blåtonene som tyder på at her har det vært for lite fargeinformasjon i forhold til de kontrast, skarphets og andre endringer som har vært gjort. Motivet har et stort dynamisk omfang som nok er større enn det brikken har klart å fange.

Else Marie sa...

Hei. takk for kommentarer, dette er svært nyttig for meg. Orginalbildet fikk en veldig hvit bakgrunn (litt kjedelig)- jobba da litt i CS4, men er novise både i photoshop, såvel som bak kameraet :). Er enig i at det så litt uekte ut ( i tillegg til at det er uekte blomster), jeg likte lyset fra siden, og ville ha en blå himmel, forsøkte så å justere fargene rundt. Skal også se om jeg får til å justere breddene litt bedre på bildene. ;)