søndag 16. mai 2010

Sommerfulg

Her er en liten sommerfugl jeg forsøkte å fange med kamera. Ikke så lett det gitt, den var litt skvetten og fløy så fort den så meg. (Kan skyldes bikkjen min som dilter etter :)
Det originale bildet virket veldig rotete, da bakgrunn og blomster fanget for mye oppmerksomhet. Dette bildet er derfor bittelitt beskåret, men heftig justert på med tanke på lysbalanse og saturation.
Selv synes jeg at jeg til slutt fikk frem sommerfuglen slik jeg så den bak kamera. Fikk til og med fokus på vingen, noe jeg ellers sliter litt med når jeg bruker "antifokusen" og dette objektivet. Er det andre som sliter med autofokusen på Tamron 18-270?

3 kommentarer:

obskur sa...

Hadde det vært en idé å plassere sommerfuglen slik at den kommer i "det gylne snitt" ift høyden på bildet også? Ellers var det veldig fint!

Et lite triks for å "redde" bilder som ikke er helt i fokus, er å bruke unsharp mask i Photoshop. Amount mellom 70 og 100 - og radius på 2.0 (Threshold på 0) burde hjelpe betraktelig :)

- Rundtomrundt sa...

Hei,

Jeg vurderte det du sier, følte da at jeg enten a)croppet for mye, eller b) fikk med noen uromomenter i bildet som ikke var "pene".

jeg bruker bare lightroom, ikke vanlig photoshop. Og tror ikke jeg har den muligheten. men skal sjekke.

Dagrun sa...

Jeg synes det ser fint og skarpt ut, men at du må komme mye nærmere motivet (sommerfuglen).

Jeg har til gode å få til ett eneste sommerfuglbilde jeg er i nærheten av fornøyd med. Som du sier, så sitter de ikke akkurat stille og venter, så hatten av for dette.

Ellers har jeg ikke det objektivet, men det er jo et allroundobjektiv, og selv om det står "macro" på det, så er det ikke 1:1, men 1:4 (tror jeg det var, ikke 1:1 i alle fall), slik at skarpheten til et macroobjektiv får du rett og slett ikke her.