torsdag 27. august 2009

Speilrefleks
Bildet er tatt med Olympus kompaktkamera modell Fe 170x760.

Dette blir mitt første innlegg her hos Norsk Nettfoto. Himmelen var på en måte delt i to, med regn og lavtrykk i nord og sol og kommende høytrykk i sør.

Bildet er redigert kun med auto-nivå og bakgrunnslys, for å få kontrastene tydeligere frem. Dessuten har jeg klippet det litt på venstre side.
Jeg finner ingen vidde eller bredde inne på HTML. Men jeg har satt s400 til s800.

Hilsen Viola :)

5 kommentarer:

RuneE sa...

Velkommen i klubben! Det var en tittel som passet bra i et fotomiljø :-)

Jeg er at bildet er blitt riktig dimensjonert, men finner heller ikke noen henv. til høyde/bredde i HTML-koden. Nå forandre Blogger sine rutiner uten forvarsel og koden vil også være avhengig av om du laster opp direkte, bruker ekstern server eller ny eller gammel redigeringsmodell (pust-pes). Pluss sikkert en del fakyorer til. Vet andre noe mer er sikkert mange glade for å få vite det.

PS Det var en artig komposijon, men på min (skjermevirker bildet noe mørkt).

Viola sa...

Hei Rune! Ja, tidligere kunne jeg forandre HTML-koden på vidde og bredde, men ikke etter at jeg oppdaterte bloggen min.. Jeg har Windows Writer - jeg kunne kanskje stille inn riktig størrelse der og så sette inn på min egen blogg, for så å kopiere+lime det inn på Norsk Nettfoto-siden?
Ja, dessverre er bildet for mørkt.

Viola sa...

Og.. jeg lastet opp direkte, via Blogspot.. stort format. Redigerte autonivå og bakgrunnslys i Photo Scape.

RuneE sa...

Jeg prøvde den nye varianten for redigering/posting forleden, men likte ikke hvordan den automatisk reduserte størrelsen på bildene mine, så jeg gikk tilbake. Imidlertid kunne jeg redigere størrelsen på bildene "for hånd". Nå laster jeg imidlertid inn fra en ekstern server, så jeg legger bare inn URL'en. Det kan muligens gjøre en forskjell.


Har andre gjort noen erfaringer i den senere tid?

PS Jeg har ingen erfaring med Auto Scape, men dersom det innebærer at programmets autofunksjoner har gjort jobben, så kan du av og til får deg noen overraskelser.

RuneE sa...

her går det unna! For å være litt pirkete :-) Jeg syntes forgrunnen og speilbildet var betydelig bedre, men hadde det vært mulig å beholde himmelen slik den var? Dersom programmet ditt kan merke av bare deler av bildet, så kan du jo prøve.