onsdag 27. mai 2009

Arkivering indeksering av bilderHei!

Er det noen som kjenner til gratis program for å holde orden på bilder? Så man kan finne alle bilder av mamma eller hytta osv. Det beste jeg kjenner til er Photoshop Element sin arkivfunksjon, men det er jo ikke gratis.

4 kommentarer:

RuneE sa...

Godt spørsmål(stegn!). Min store unnlatelsessynd. Picasa sies å ha bra funksjoner her. Det er sikkert noen av medlemmene som har prøvd det. La oss høre!

RuneE sa...

Jeg har fått en kommentar angående Picasa fra vår alles kjære Anne (som vi ikke har fått lurt med her enda). Jeg har tillatt meg å kopiere den inne her:

Picasa Rune!!! det bruker jeg ja, og det er kjemperealt. En bare må huske å laste inn bildene etterhvert som de skal takes vare på.
Jeg har for vane dessverre å ta dette etappevis, og en stor del av mine bilder fra osloturen gikk dundas da jeg hadde litt data kræsj her for litt siden. Og atpåtil var det ikke min mnaskin, men bloggersystemet som ikke fungerte fant jeg da ut når jeg fikk lest meg litt rundt på kommentarene rundt om. Jeg trodde det var min bærbare og formaterte alt på nytt... :-(((

Uansett Picasa er råbra og har stor kapasitet. Jeg har jo blogget i 3 år nå, og i tillegg alle mine bilder der og ennå ligger jeg i underkant av å ha brukt en fjerdedel av kapasiteten.

Ivar Ivrig sa...

Kjøp deg Mac :-) Bruk iPhoto. Enkelt og greit. Der kan du legge inn søkeord og i tillegg legge in på kart(google maps) hvor du har tatt bildene. Det vil evt komme automatisk hvis du bruker gps på kamera :-)

Mac my day

MTSS sa...

google (picasa) har også den muligheten......... er grais og tar raw, er rask, og har webtjeneste for lagring av bilder, og flickr..........

http://www.fastpictureviewer.com/downloads/
Denne skal visst også være god, men grativersjonen tar ikke raw-format