mandag 5. april 2010

Vårtegn i s/v


Mitt første innlegg på norsk nettfoto ble slik :-) Tenkte jeg måtte prøve meg på et innlegg her. Har redigert litt s/v i det siste, men syntes det var fint med vårfarger også...vel så endte jeg opp med en redigert variant med tre bilder.
Fotograferer med nikon D90 og nikkor 18-105mm objektiv. Kunne tenke meg tilbakemeldinger fra andre med erfaringer ang. et slik objektiv på hva erfaringer dere har. Jeg synest ofte at bildene mine blir uskarpe, både fjernutløser og stativ til tross....Får aldri disse sylskarpe bildene av en eller annen grunn....

7 kommentarer:

Elin sa...

oj..og nå ser jeg jo at jeg skulle valgt svart bakgrunn da jeg redigerte hehe....

Dagrun sa...

Så nydelig en serie. Veldig spennende å la fargemetningen variere sånn. Skal jeg si noe om selve collagen, så er det at bildet i midten delvis dekker over den ene blomsten. Kanskje kunne du hatt bittelitt mindre overlapp. Jeg ville kanskje heller ikke hatt midt bildet øverst, men latt det være "imellom", men det er nå mer smak og behag da.

Et flott bilde i stor format på veggen dette!

Elin sa...

takker for konstruktiv kritikk. Ja ser faktisk nå at den ene blomsten er litt overdekket...ikke bra....såg det faktisk ikke da jeg laget bildet. er derfor det er så flott å få tilbakemld :-)

Elin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
- Rundtomrundt sa...

Du sier du sliter noe med skarpheten. Nå sier du ikke noe om hvilke blender instillinger du benytter, men jeg har lagt merke til følgende på min egen linse: Enkelte linser er ikke veldig gode i ekstrem-instillingene sine. D.v.s laveste eller høyeste blender instilling på den brennvidden du har. Du kan kanskje forsøke å redusere blenderåpningen noe for å få et skarpere resultat.

EKS: Min 18-270mm linse skal i teorien kunne ta bilder med f6,3 på 270. Men de bildene blir aldri bra. Setter jeg derimot f/8 og oppover, så blir resultatene bedre.

Har du tid, så prøv deg frem med forskjellige f/instillinger på samme motiv :)

Dagrun sa...

Det har jo også med hvor langt du er fra motivet og blenderåpningen du velger.

Jo lavere blendertall, jo mindre blir skarpt på bildet ditt.

Generelt er også nærgrensen på allroundobjektivene ikke så god, slik at du får sjelden en skarphet à la den du oppnår med macroobjektiver f.eks. Eller, det kan du jo få, men ikke ved å stå like tett og du får ikke frem samme detaljene. Det er kanskje litt det du er ute etter på et sånt bilde?

Elin sa...

Det er mest landskapebildene, og portrett der jeg ikke har zoomet helt nær, jeg føler at jeg sliter med. Selv om blenderen ikke er på laveste eller høyeste, og jeg bruker stativ. men jeg får bare prøve videre :-) Har mye igjen å lære:-)