søndag 15. mai 2011

Babybregne


Jeg synes disse er så utrolig fascinerende før de springer ut... Men hvordan kunne jeg gjort dette bildet mer spennende? Det blir bare grønt, grønt, gønt :)

6 kommentarer:

RuneE sa...

Jeg har ofte sett disse og jeg har undret meg over dem slik som du.

Grønt mot grønn bakgrunn er ikke lett, og jeg har strevd mye selv. Grønt i et bilde er vanligvis en kombinasjon av ("fotografisk grønt" og gult, og ved å variere metningen og lysheten av disse to kan en oppnå en del. Forgrunnen er også som regel noe lysere enn bakgrunnen, og det kan også hjelpe en del. Her har du et problem med det lyse feltet til høyre, men klarer du å dempe det (dodge & burn i PS), så skulle du være der. En smule vignettering vil også hjelpe. Her skiller jo ellers forgrunnen seg veldig bra fra bakgrunnen. En bra jobb i det hele.

Et brukbart forsøk (men ikke helt vellykket) er her. Alt gjort i LeightRoom.

Dagrun sa...

Jeg liker dette bildet. Når jeg ser på det med "macroøyne" så tenker jeg at du har to flotte motiver du kan velge å fremheve. Enten den runde "tingen" i sentrum av bildet, eller de duse bladene som stikker ut på stilken inn og opp mot rundingen, om det var forståelig.

Det er nå på dette bildet, litt mørkt på deler av det runde, og selv om det har fått fokusplass i bildet, så kunne kanskje en annen vinkel der du så "via" stilken mot denne rundingen kanskje bli mer spennende. Var det forståelig? Kanskje må du plukke av bregna og legge den på noe flatt, eller kanskje må du legge deg paddeflat i gresset, men jeg tror at rundingen på nesten høykant med vinkel inn fra stilken kunne gjort seg.

Et annet motiv er å la stilken være motiv i seg selv (på tvers av bildet), der du lar deler av den bare være i fokus. Det kan være ett blad som stikker en annen vei enn resten. En vanndråpe eller insekt på ett av bladen. Eller et blad med en litt annen fargenyanse.

Beate - http://mittkreativegen.blogspot.com/ sa...

Tusen takk begge to for at dere tok dere tid til å komme med disse nyttige tilbakemeldingene! Rune: jeg skal prøve meg på justeringene du foreslår - er generellt veldig glad i å bruke vignett, men det har jeg ikke tenkt på her... å det lyse feltet til høyre - jeg ser det først nå - det må vekk!:D Dagrun: Takk, det var veldig forståelig! :) Neste gang skal jeg legge meg ned i gresset, hender jeg gjør det på tur... hehe. Men det blir vel ikke noen muligheter før til neste vår - de er alle utsprungne nå! Fin 17. mai til dere begge :)

Maria sa...

Flott motiv du har her, en jeg ikke har prøvd meg på enda ;).. JEg fikk en tips for en stund siden og det var å prøve å ha noe med neutral farge bak motive, som bakgrunn, det kan være en jakke, genser, eller en stk papp... Da blir bilde med en gang annerledes. Jeg har, nesten alltid, en stk. papp i sekken, det trenger ikke å være stor når vi fotograferer makro.

Ha forsatt en fin dag.

Mvh. Maria

Lars Andreas Dybvik sa...

Hei! Ikke så ofte jeg kommenterer her, men fikk lyst å gi noen generelle tips nå: Det første du må tenke på er lyset. Du bruker et lys som ikke er spesielt fint. Tenk om dette var et portrett. Da er ikke skarp sol skrått bakfra særlig kult? Og hva er forskjellen på dette og et portrett? Ikke så mye annet enn at modellen ikke snakker og springer :). Velg en overskyet dag, eller bruk et hvitt papir som du holder intill på skyggesiden slik at lyset reflekteres inn i skyggene og gjør dem mindre mørke.

Det neste du må tenke på er alt som ikke er motivet ditt. Altså det som er bak/forran/rundt. Nedre halvdel av dette bildet er rotete med detaljer som (pga lyset) gjør det hele litt kaotisk og mindre rendyrket. Øvre halvdel er bare mørk og tung. Et bra motto er: Alt som ikke bidrar positivt i bildet ditt skal om mulig ikke være med. Altså må du luke unna eller bøye vekk og holde unna andre stilker ved å legge nøklene på dem eller noe.

Lykke til :)

Mvh Andreas

Beate - http://mittkreativegen.blogspot.com/ sa...

Takk for tips Maria :)En ekstra stor takk til deg Andreas for meget tydelig og konstruktiv tilbakemelding! Setter veldig pris på at du har tatt deg tid til å komme med disse betrakningene og gode rådene.

Ha en fin kveld :)

Beate