onsdag 9. mars 2011

Generell informasjon - lån av bilder - temasidene

Litt generell informasjon fra oss ved Norsk Nettfoto.

  • Vi har vært opptatt på hver våre kanter den siste tiden, og bloggene har derfor lagt i stillstand. Det betyr ikke at vi ikke har satt pris på postene deres. Tusen takk til alle som poster. Det er det vi ønsker! Også ønsker vi også at flere av dere hjelper oss å kommentere. Vi er bare glade amatører og må på ingen måte oppfattes som noe mer enn det. Vi synes derfor det er veldig viktig med tilbakemeldinger også fra andre enn oss. Målet må være å lære gjennom konstruktiv tilbakemelding.

  • Vi har blitt gjort oppmerksomme på en utenlandsk blogg som låner en del av bildene postet her på Norsk Nettfoto. Vi velger å gå ut og gjøre dere alle oppmerksomme på det, og akkurat denne konkrete bloggen er her. Vi har alt tatt kontakt med vedkommende, som ikke har svart, men har begrenset tilgangen til bloggen. Akkurat i dette tilfellet henviste bloggeren tilbake til vår blogg, men det er likevel ikke lov å benytte andres bilder. Dette er selvsagt ikke lett å passe på, og særlig når det går over landegrenser. Vi oppfordrer alle til å bruke vannmerker på bildene sine. Åndverksloven sier klart at en ikke kan benytte andres bilder uten å spørre om lov. Det er med andre ord ikke nok å henvise tilbake (og her er det også snakk om henvisning tilbake til en blogg som kilde, ikke til fotografen). Ellers er dette et interessant tema og om noen har tips til hvordan vi kan beskytte bildene våre generelt på nett så setter vi selvsagt pris på det.

  • Så over til Temabloggen. Denne har ikke blitt brukt på det viset vi ønsket, og vi ser at mange av dere blander blogger (poster temaer på hovedbloggen f.eks.). Vi kommer derfor til å la denne ligge nå, men vi sletter den ikke.

mvh,

John, Rune og Dagrun

1 kommentar:

Råbjørn sa...

Fint å se at det forsatt er litt liv her :)
Kanskje det tar seg opp enda mer mot våren og sommeren når det frister mer å holde på utedørs. Jeg er nok ikke den som er mest aktiv med å kommentere bilder, men skal prøve å bli flinkere, og oppfordrer alle andre til det samme :)

Mye kjekkere å legge ut bilder når en får tilbakemeldninger.