søndag 19. september 2010

Bandfoto

Det å jobbe i en studentavis gir svært mange gode muligheter til å få tatt bilder av ganske mye forskjellig. Selv prøver jeg alltid å raske til meg alle muligheter for å ta bilder som er relatert til musikk på en eller annen måte ettersom det er der interessen min ligger. Samtidig har man fri tilgang på ganske mye dyrt utstyr - som igjen gjør at man etterhvert lærer enormt mye om lyssetting o.l.
Her er noen eksempler på bilder jeg har tatt den siste tiden på grunn av avisen. Kanskje hadde det vært en idé for noen av dere her på bloggen å søke dere inn i en studentavis også? :)


Det øverste bildet (The New Wine) er tatt med to softboxer på hver side. En stor med litt høyere kraft til høyre og en liten til venstre. Bilde nr. to (Enslaved) er tatt med en ringblits på kameraet og en liten softbox holdt av en hjelper nederst i trappen for å lage skyggene. Det siste bildet (Thebon fra Keep of Kalessin) er faktisk tatt med naturlig lys, men brukte ganske lang tid i Photoshop for å rette opp fargene på ansiktet. Alle bildene er tatt med 5D Mark II og 17 - 40 mm.

De to siste bildene ble vel egentlig ikke tatt for avisen, men muligheten dukket opp på grunn av den. Jeg var med på et intervju av et annet band (Sahg) og ble tipset om at Enslaved skulle finne på noe på Akvariet i Bergen om en liten time. Det viste seg å være en forhåndslytting på det nye albumet - og etter lytten, stilte de opp til å bli fotografert av alle fotografene som var på stedet! (det var også her jeg tilfeldigvis møtte Thebon i haitunnelen)

4 kommentarer:

Råbjørn sa...

Fine bilder. Likte godt det i midten, men det hadde vært enda bedre om ikke hånden hadde vært foran ansiktet til venster.

Thebon så jo skikkelig søt ut der han står... Han så ikke slik ut på fredag da jeg var på Keep of Kalessin konsert hehe.. Råeste konserten jeg har vært på foresten :)

RuneE sa...

Ut fra det du skriver og bildene så burde vel dette være Studvest? Avisen til mitt gamle "Alma mater".

Jeg skulle gjerne hatt tilgang til både utstyr og den kompetanse som dette gir og ser at du har utnyttet muligheten godt. Jeg skal ikke uttale meg om de enkelte band, men kan være enig i Råbjørns kommentar om plasseringen av hånden, men man klarer ikke alt i en slik setting.

Det du skriver om fjerning av uønsket lys og farger "fra oven" er et velkjent problem og har noen en god løsning (bortsett fra avskjerming), så kan de godt publisere det her.

obskur sa...

Råbjørn: Joda, Enslaved-bildet kunne nok ha vært noe bedre (liker heller ikke plasseringen til nr. 4 fra venstre), men jeg syns egentlig at det gikk ganske greit mtp at jeg bare hadde noen minutter på både å finne et et sted å ta bildet, komponere, finne lyset - og ta bildet. :)
(Thebon så ikke like søt ut på live-bildene jeg tok noen dager senere med Hellish Outcast ;) fin-fin konsert det også!)

RuneE: Joda, du bommer ikke. ;)

Dagrun sa...

Så gøy å jobbe for Studvest. Hånda ja... jeg ser den. Også at de "flyr" litt over lille Lungårdsvann på det øverste. Enten ha med beina, eller ikke :) Men det er pirk. Så gøy å ha muligheten til å ta sånne bilder!

Lyset i det øverste og vinden i håret gjorde det til min favoritt.

(og haien som tilskudd i det siste var ikke dum den heller nei:)