lørdag 20. april 2024

 Tjohej!

Då är det dags igen att dra igång det bästa hobby jag vet... Det är bara det att just nu sitter jag här med en sjuhelvetes massa frö som jag kan ej hantera pga platsbrist! 

Med andra ord är jag tvungen att "öppna en liten webbshop"... Det kommer finnas med tips mm vid varje försändelse. 

Det som finns just nu till försäljning är: 

Eucalyptus cinerea: Blir upp till 2-3 m hög. Funkar som bonsai om man vill! 

Den tål ner till -12 grader. Dock ska den helst övervintra på en ljus och frostfri plats. Den vill stå soligt och utan att behöva stå i vatten eller torka ut:Abutilon hybridum. (Klockmalva/blomsterlönn) Blir upp till 100 cm hög.

Tål inga - grader. Dock väldigt vackra på altanen, terrassen mm under sommar månaderna. Funkar kalas bra att odla inomhus i krukor under vinterhalvåret. Det som kommer finnas till utskick om ca 1 månad, men som man måste förboka sig på är genom att betala är: 

Strelitzia reginae. (Papegojblomma) 
Den vill ha ljus- dock utan direkt solljus. Gillar inte drag och under 10 grader dör den. Den gillar att ,man sprayar den med rums temp vatten. Funkar övervintra inomhus- dock inte för nära någon direkt värmekälla. 

Kniphofia uvaria. (Fackellilja) 
Flerårig, 80-100 cm hög. Med sina orange/gul färg funkar den superbra i grupp,vid höga rabatter och runt dammar. Tål kyla.Det kommer mera inom närmaste tiden. 
Skicka mail för vidare info och betalning till: ladolcevita1967@gmail.com

 Ingen kommentarer: