tirsdag 26. april 2011

Prøver igjen. :-)

Prøver emd eit anna bilde av samme tulle. Fortsatt lyskilder i auga, men kanskje litt mindre framtredende?? Uansett gi meg kritikk. ;-)

3 kommentarer:

Lars Andreas Dybvik sa...

Hei! Ikke så ofte jeg er inne her lenger, men fikk plutselig lyst å kommetere dine to portretter :).

Det første du la inn ønsker jeg meg en maskering av. Formatet er for høyt for motivet. Ansiktet er rett på og ganske symetrisk. Forgrunnen er fin og difus og lager litt dybde. Men alt over syns jeg ikke bidrar positivt.

Det er også litt kjedelig lys på dette bildet i og med at det er like mye både ansikt og lys på høyre og venstre side.

Det siste bildet syns jeg er bedre kompositorisk. Det er for at ansiktet ikke er rett på, men omtrent delt i 1/3 og 2/3. Denne fordelingen pleier å være fin å bruke. Jeg ser at det bare er det bakerste øyet som er i fokus. Begge hadde vært å foretrekke :). Og som et tips til lyset: Det er ofte pent om den minste tredjedelen av ansiktet er den som får hovedlyset. Og så kan de andre 2/3 ligge med opplettingslys som er litt mørkere.

Men ingen regel uten unntak :).

Til sist ville jeg laget en svak vignetering på begge bildene.

mvh Andreas

RuneE sa...

Jeg har tillatt meg å øke størrelsen til det vi ønsker å bruke her på denne bloggen - det lar tulla komme mer til sin rett :-) Oppskriften står borte til høyre.

Jeg skal ikke si så mye mer siden du har fått en fyldig kommentar ovenfor, men slutter meg spesielt til det med fokus på øynene. Får du bare det ene, så bør det være det nærmeste. Fin og dus bakgrunn.

Personlig er jeg glad du ikke tonet ut i det helt hvite, noe som etter mine begreper har vært sterkt overdrevet de siste årene. Men det er nå bare min mening :-)

Anita sa...

Hei Lars Andreas og Rune! Utrulig kjekt å få slik grundig kommentar! Når det gjelder augene er eg enig, erfarte vel det at små barn bedeger seg RASKT! Mulig eg burde hatt eit høgere f-tall og på den måten fått lettere begge auga i fokus. Lyssettingen er ein kjekk utfordring og her hadde eg berre vindu i front( eller iforhold til kor jenta bevega seg !). Hadde det løyst seg letter med reflektor el?? Uansett veldig kjekt å få desse tilbakemeldingane! :-)