søndag 30. november 2008

Ivar Ivrig sin kirke - noe manipulert...



Hei! Ivrig publiserte et fint bilde av en kirke. Det var noen kommentarer om å få en måne der og litt lys i et vindu osv. Jeg bare måtte (har fått lov av Ivrig da)...

Holmestrand

Rawfil fremkalt med Nikon Picture project.

Selje. En gråværs dag

Dette er Selje på Nord Vestlandet en gråværsdag i sommer. Himmelen var ganske grå... men var den SÅ grå? Omtrent uten farge? Jeg vil så gjerne tilføre den litt blåfarge men jeg har ikke forstand på hvordan jeg skal få det til. Er det i det hele tatt mulig? Og er det noen av dere som ev. vet hvordan? Her trengs eksperthjelp. Jeg venter spent.


Ver. 2 ved RuneE Jeg har redusert litt på den noe brutale rødfargen, fått frem det som var av informasjon i himmelen (resten var helt overeksponert), mørknet litt her og der. Her kan man sikkert finne på mange varianter.

Det kunne vært artig å sett det i helt sort/hvitt...

Ver. 3 ved RuneE. Som sagt så gjort. Her er en sort/hvit versjon også. Bare vær oppmerksom på at en slik omdannelse kan gjøres på mange måter.



V4. Motivet var så flott så jeg lagde et maleri av det - John.

Dråpe in spe


For å ta noe av kritikken på forhånd - dråpen/isen er ikke så skarp som den burde være, men bildet gav meg en stemning som jeg gjerne ville formidle. Noe beskåret.

PS Tilbake igjen etter maskinell forbedring. Bilder og video begynte å ta mye plass, men 1 TB ekstra hjelper...

Wanted dead or live

Ja disse er etterlyst i blåtime bildene til Ivar men da han ikke veit helt hva han leiter etter i blåtimen tenkte jeg får legge ut disse så han har noe å gå etter for å se om han får med dem neste gang.

lørdag 29. november 2008

En soldag i nov

Dårlig vær er det greit å dra frem litt solbilder fant dette i arkivet fra ca 3 uker siden. veit ikke om det er riktig etter 3 deling eller noen regler men regner med at jeg får greie på det.

Lampe uten måse

Spritet opp litt i Lightroom.
Har zoomet inn og kan bekrefte at måken har fløyet.

fredag 28. november 2008

Måke på lampa

Rødtangen i sommer.



V2. Beskåret og ujustert.


V3. Måsen i det gyldne snitt.

Nede langs Drammenselva

Rawfil fremkalt i LR uten Topaz.



Med Topaz filter i PS.


Ver. 3 ved RuneE. Utgangspunkt V.1 men justert i PS. Se kommentarer

torsdag 27. november 2008

Jeg har sett lyset





Ja iallefall ett glimt. Dette er sikkert gammelt nytt for dere proffer, men for meg var det en aha opplevelse.

Jeg har i lang tid irritert meg over hvor mørk trærne og andre ting blir i forgrunnen når jeg tar bilder i den blåtimen eller når det er litt skumt og ved solnedgang.
Men så skulle jeg knipse bilder ute en dag det var skodde og sol, ett vakkert lys, men bildene ble mørke. Jeg senket kameraet mot snøen og da dukket lyspæren opp over mitt hodet ...hihihi for når jeg da skulle ta bilder av himmelen igjen, da hadde jeg låst lysmåleren på sneen..og woila...det ble lysere.
Det jeg gjorde var å holde utløserknappen nede hele tiden. Det eneste som kan bli feil er fokuset. Men det gikk rimelig greit på de bildene jeg tok.

Dette er ment som ett tips, om det er flere som ikke vet dette.

Adresse vannpytten


onsdag 26. november 2008

Ein liten istapp.

Eg har skore bilde og gjort det litt skarpare i Fotofiltre.

Grafittiens undergang

Svakt beskåret, RAW-fil behandlet i PS CS3

Ver. 2 noe mer beskåret og også litt mer justert i PS. Topaz tror jeg at jeg venter litt med. Har i øyeblikket nok med å lære meg det vanlige. En titt på hjemmesiden til Topaz antydet også stor fare for å få en unaturlig virkning - nærmest laget digitalt fra null.



V3. Lagde litt mere lys i undegangen med Topaz filter i PS. - Topazjohn.

Canadagås



Jeg er så heldig å bo like i nærheten av en av Norges naturperler - Østensjøvannet i Oslo. Det har blitt en del turer rundt vannet gjennom årene, men dessverre er det slik at det som oftest bare er de mest vanlige fugleartene som er på "skuddhold".

mandag 24. november 2008

Julestemning


Til dere som måtte lure på hvor jeg er blitt av, så finner dere meg på jobb ca 15 timer i døgnet... :-)

Innimellom slagene får jeg tid til å ta noen bilder. Har sett for meg et "typisk" julemotiv. Av ei opplyst kirke i blåtimen, med snø/rim på trærne rundt. Fikk til en utgave i dag. Det største problemet var at det ikke lot seg å stå litt unna bygget, for å få med mer snødekt mark rundt. Denne kirka ligger på en liten haug, og går en litt unna må en ta bilde nedenfra og opp. Det blir ikke bra. Men som sagt et første forsøk dette.

Straumsundet

Bildet er tatt i går ettermiddag fra en liten bro mellom Bildøy og Lille-Sotra vest for Bergen. 4 kuldegrader. Bildet er ubeskåret og RAW-fil behandlet i PS CS3.

Blomstervandreren


Tradescantia ohiensis - Blomstervandrer


Dette er mitt første forsøk her på bloggen. At det ble en blomst i første forsøk er vel ingen bombe for de som kjenner meg siden jeg er relativt opptatt av blomster og hage. I utgangspunktet skulle jeg bare ta bilde av blomsten. At blomsterflua satt der er egentlig "ren bonus". Bildet er justert litt, skarpet opp og beskjært i Elements. Spent på å høre hva dere mener om bildet.

Vera banket på



Stormen Vera gjorde inntrykk på oss trøndere. Sjeldent komme det vel så mye snø i vannrett retning som det gjorde for en uke siden snart. Men vakkert blir det etter at den har feid over oss.

Her har jeg kroppet bildet, lagt på farge og gjort det skarpere.

Dybdefølelse?

Fordelen med å være syk er at man får bedre tid til å gjøre ting man ikke pleier å ha tid til tok også dette bilde i går veit ikke om det er opptimalt etter noen bøker men det gir meg dybdefølelse hva mener dere der ute?

Så gjør vi så...

...når vi julestemning vil ha. Falsk snø, som seg hør og bør på et ekte julekort. Og jeg vet så godt at jeg får på pukkelen, iallefall fra gutta. Men jeg kunne likevel ikke la være....


For (jule)fredens skyld - legger jeg ved dette og - snøfritt i Drammen om dagen.

ja så var jeg ute å tok bilder igjen

min andre ver esnorway
Ja var ute igjen i dag tidlig frisk og rask tenkte jeg og gikk meg en tur ned til berger og tok dette bilde + masse mer men det straffet seg så nå er jeg snørrete og feber igjen men synes soloppgangen var fin da selv om jeg var litt for tidlig ute etter å ha vært syk synes dette motivet ble sånn brukbart da eller hva synes dere?




Etter boka.

søndag 23. november 2008

Kveldsstemning og morgonsol.


Bilda er tatt med tre dagars mellomrom i mai. Veret er nydeleg begge dagar, likevel er det store kontrastar mellom klokka ni om kvelden og ni om morgonen. Det siste bilde er skore litt fordi eg måtte rette det litt opp. Begge bilda er gjort ørlite skarpare i Fotofiltre.
Bilda er blitt større enn dei er, nokon som kan rette på dette? Eg målte, dei er to cm breiare her enn dei er i arkivet mitt.Kvifor? Bilda ser uskarpe ut og det er dei ikkje.

Frossen mispel

Vinteren og snøen er kommet til Vestlandet.

Bildet tatt i dag. Speilvendt og lett beskåret.

lørdag 22. november 2008

Norges Bank

I disse finnanskrise tider. Dette er inngangsdøren til Norges bank.
50mm - f/1.8 - iso 1600. Kun fremkalt i Lightoom.

fredag 21. november 2008

Revelfossen igjen.

Dette bildet er tatt i sommer med mitt Fujifilm Finepix-kompaktkamera. Syns det ble en fin effekt mad solstrålene over de to på steinen, men nå må dere trå til gutter, det er sikkert masse å fikse på her.
Jeg har bare beskåret bildet litt i nedkanten.



Her har jeg prøvd å ødlegge bilde til Anne-Berit etter beste evne, John.



Versjon 3 Rune E

Jeg lærer visst aldri - burde holde meg vekke fra andres bilder. Jeg har gjort noe midt i mellom de to andre. Håper det ikke er alt for ille.

"Foss" i Hellas


Mitt første og hittil eneste forsøk på en "rennende" foss - Tatt i en skogkledd dal på Rhodos. Jeg gjorde en rekke feil, men hadde i alle fall et en-bent stativ og vannet rant raskt. Lett beskåret i høyden (bildet - ikke fossen).

torsdag 20. november 2008

onsdag 19. november 2008

Revelfossen

Rett nedenfor der jeg bor renner denne Revelfossen. Den er regulert, så den er ikke alltid i sine fulle prakt. Men den er et yndet foto-objekt. Når fossen er på sitt største og vakreste, så er det umulig å komme nærmere med speilrefleksen. Da må jeg i så fall ha regntrekk, for vannspruten fra den er himla stor. Her et bilde fra en dag jeg fikk komme litt nær. Skal prøve meg på nytt igjen med speilrefleksen til våren. Det står noen ruiner på siden, så helt inntil kommer en ikke. På den andre siden, så må en vasse ut i vannet for å komme på siden av den. Eller ha en linse med mere zoom;) Noe jeg må tenke på til neste gang? Stativ og div instillinger er jeg no obs på. Men ellers noe dere vil ha fikset på eller tips dere vil gi meg? Kom med det, jeg er som en tørr svamp;)

Bildet er skarpet litt og justert litt i fargene.


Versjon 2 ved RuneE

Se kommentarene for forklaring

V3. Ved Studio Natura.